We found 0 results. View results
Your search results

Типи та види приватних будинків

20.11.2023

У багатьох виникає бажання купити приватний будинок. Адже приватний будинок – це не просто притулок і дах над головою, це унікальний та індивідуальний світ для його мешканців. Кожна людина має свої переваги і від цього залежить вибір приватного будинку.
Існує велика кількість видів і типів приватних будинків. Це можуть бути:
одноповерхові капітальні споруди, багаторівневі котеджі, дуплекси, таунхауси, з мансардою чи ні,

Типи будівництва будинків

Одним з важливих критеріїв при будівництві будинку є його тип.

Будинок може бути: 

  • цегляним;
  • з піноблоків;
  • з газобетонних блоків;
  • каркасним;
  • з дерева.

Від правильно підібраного фундаменту залежатиме міцність і довговічність усієї конструкції.

Будинок із цегли – найпоширеніший вид приватного будинку. Такі будинки дуже міцні та мають багато плюсів. Вони стійкі до вогню та до різних шкідників. Будівництво такого будинку коштуватиме недешево.

 width=

Будинки, побудовані з пінобетонних блоків, також мають свої переваги. Вони не горять у вогні, не виділяють токсини, а також мають гарну шумоізоляцію. З пінобетонних блоків можна легко та швидко збудувати будинок. Будинки з цих матеріалів дешевші за цегляні, але будувати такі будинки необхідно строго за технологією.

 width=

Каркасно – панельні будинки. Каркасні будинки будуються таким чином: споруджується каркас, що обшивається спеціальними панелями, що складаються з кількох шарів. Ці шари не дозволяють стінам випускати назовні тепло та сторонні звуки. Каркасні будинки будуються дуже швидко, і вони порівняно недорогі.Мінус у тому, що технологію будівництва треба витримувати практично до ідеальності, вони не довговічні та з утепленням можуть виникнути проблеми.

 width=

Будинки з дерева. З дерева дуже просто побудувати, в такому будинку буде тепло в холодну пору, а влітку – прохолодно. Такі будинки міцні та довговічні. Будинки із бруса – пожежостійкі, вони мають спеціальне покриття. Будинок з дерева – екологічно ідеальна споруда, але будівництво такого будинку може затягнутися, ціни висока і будинок вимагатиме постійного догляду.

 width=

Видів приватних будинків дуже багато, вони можуть бути різної конструкції: квадратні, круглі, прямокутні. Будинки можуть бути з різними покрівельними покриттями. При будівництві приватного будинку необхідно враховувати не лише фінансові можливості, а й цілі, для яких будується будинок.

Звертайтеся до нашого АН «Оксаген», фахівці допоможуть знайти відповідний будинок або ділянку для будівництва для вашого ідеального житла!

Compare Listings