We found 0 results. View results
Your search results

Вузький коридор: дизайнерський підхід до вирішення проблеми

20.11.2023

Вузький коридор у квартирі значно знижує її привабливість. І, навіть якщо у вашій квартирі зроблено шикарний ремонт, наявність вузького коридору відразу псує враження і шанси на абсолютно комфортне існування падають. Чіткого вирішення цієї проблеми немає, натомість відкриваються можливості для реалізації найсміливіших і найяскравіших фантазій.

У більшості з нас, при знаходженні у вузькому просторі, виникає бажання його розширити. У цій статті ми намагатимемося розібратися, як це здійснити.

Стіни

Вузький коридор має на увазі розташування двох протилежних стін на невеликій відстані один від одного. Їх можна візуально розсунути, використовуючи правильну колірну гаму. Не використовуйте темні тони або об’ємне оздоблення. Кольори мають бути яскравими. В ідеалі, звичайно, використовувати білий колір, але його головним недоліком є ​​надмірна маркість. Тому можна зупинитися на світло-коричневому чи кремовому відтінках. Також можна використовувати цікаві поєднання кольорів: фіолетового з білим, бірюзового з білим тощо.

Найчастіше вузькі коридори в квартирах знаходяться при вході і починаються з вхідних дверей. Тому, матеріал для обробки стін повинен бути відповідним, тобто досить довговічним, що легко миється.
Також варто згадати про використання дзеркал для розширення простору, хоча про цей спосіб напевно знає більшість наших читачів.Дзеркала сприяють візуальному розширенню простору, приміщення перетворюється, знаходячи глибину та витонченість.

Пол

Не менш важливим елементом усунення проблеми вузького коридору є покриття підлоги. По-перше, слід подбати про те, щоб підлогове покриття в коридорі було міцним і практичним, тому що навантаження на підлогу в цій частині квартири, як правило, максимальне. Для того, щоб вузький коридор візуально розширити, потрібно врахувати наступне:

  • паркет або ламінат стелити вздовж довжини коридору;
  • малюнок ковроліну або лінолеуму повинен розташовуватися в поперечному напрямку.

Також врахуйте і те, що при використанні ковроліну, особливо в коридорі, вам доведеться його постійно чистити, зате він більш комфортний для ніг.

Стеля

Що стосується стелі, то за допомогою його теж можна візуально розширити приміщення вузького коридору. Точніше сказати, за допомогою джерел світла, що знаходяться на стелі. Світло має бути нейтральним, його завдання одночасно підкреслювати переваги та приховувати недоліки. Рекомендується використання люмінесцентних ламп або матових світильників, що мають високий коефіцієнт розсіювання.

У висновку додамо, що вузький коридор – це завдання складне, але в той же час дуже цікаве.І правильне її рішення, принесе вам і вашим гостям естетичне задоволення!

Compare Listings