We found 0 results. View results
Your search results

Як поводитися при покупці квартири: правила торгу

20.11.2023

Купуючи нерухомість, при правильному підході до цього завдання, є можливість заощадити чималі гроші (до 10 відсотків від заявленої вартості). Потрібно лише правильно вибудувати діалог із продавцем квартири та підібрати відповідні аргументи для зниження ціни. До цього необхідно ґрунтовно підготуватися. У цій статті ми розповімо вам, як навчитися правильно торгуватись.

Продавець готовий до торгів

Купівля квартири – це процес дуже відповідальний і досить дорогий. Тому будь-яке зниження ціни буде завжди на радість. Буває таке, що знайшовши оголошення про продаж квартири чи будинку, продавець уточнює, що ціна остаточна та обговоренню не підлягає. Ви, звичайно, можете спробувати трохи скинути ціну, але якщо вам це вдасться, то різниця буде незначною, а часу буде витрачено чимало.
Якщо ж в оголошенні зазначена можливість торгу, то діалог відбудеться і тут все залежить від ваших здібностей. Однак, слід також враховувати те, що можливість торгу може приховувати у собі “підводне каміння” і не все так добре з цією квартирою, як здається на перший погляд.Основними причинами, через які продавець припускає можливість торгу, можуть бути:

  • майбутній переїзд та негайний продаж нерухомості;
  • об’єкт тривалий час не вдається продати;
  • можливість торгу – як “наживка” для покупця;
  • аварійний стан нерухомості, що продається;
  • наявність проблем, пов’язаних з даним об’єктом(Проблеми можуть бути пов’язані з наявністю інших власників або прописаних мешканців і так далі. Про про це не розповість продавець і може не знати ріелтор, тому слід дуже уважно вивчити всі документи).

Чим можна аргументувати бажання знизити вартість квартири

Для того, щоб покупка квартири або будинку для вас стала якомога вигідніше, слід знати відповідні аргументи для торгу.Ось деякі з них:

  • квартира без ремонту або є явні огріхи;
  • транспортна розв’язка (далеко від зупинки, постійні пробки тощо);
  • перший або останній поверх (особливо актуально у випадках зі старим житловим фондом);
  • розташування квартири в будинку (у кутовій квартирі зазвичай значно холодніше взимку);
  • плачовий стан під’їзду;
  • проблемні сусіди (щоб це дізнатися, слід поспілкуватися з мешканцями будинку, в якому ви хочете придбати нерухомість);
  • потіки на стінах, стелі, що вказують на те, що мало місце підтоплення;
  • автомагістраль або інша галаслива дорога поряд з будинком.

Важливо знати, що список, від якого ви відштовхуватиметеся при побудові діалогу з продавцем, слід сформувати заздалегідь і на зустріч йти підготовленим. При цьому, не потрібно занадто вже завзято критикувати квартиру, що зацікавила вас. Ви можете налаштувати продавця проти себе та пропустіть можливість здійснити угоду взагалі.

Слід також провести моніторинг цін у сусідніх будинках і якщо є варіанти дешевше, згадати це у розмові з продавцем.
Часто буває таке, що квартиру продають разом з меблями та технікою і щось із цього вам не потрібно. Скажіть про це продавцю, це також допоможе зменшити вартість.

Ще одним прийомом, при якому продавець піде на поступки, може стати пропозиція “тут і зараз” Ви можете запропонувати вашу ціну власнику та уточнити, що угода буде вчинена негайно. Така пропозиція може зацікавити власника, і він зробить вам гарну знижку.

Головним вашим аргументом при покупці квартири стане ввічливість і поважне ставлення до опонента. Розташуйте до себе людину, не дозволяйте собі грубий тон, доведіть, що ви ідеально підходить на роль наступного мешканця даної квартири і у вас все вийде!

Compare Listings