We found 0 results. View results
Your search results

Життя за містом: корисні поради

20.11.2023

Жити у власному будинку далеко від міської суєти, ближче до природи – це чудово. А життя за містом для багатьох є межею мрій. Тим не менш, часто трапляється таке, що переїхавши за місто і пробувши там певний час, люди повертаються назад до тісної квартири у мегаполісі. У цій статті ми постараємося розібратися, чому так відбувається?

Побутові моменти

Якщо раніше вам не доводилося жити приватному будинку, то ви навіть не уявляєте собі наскільки більше часу потрібно приділяти побуту, в порівнянні з життям у квартирі. Причому роботи вистачає і взимку влітку. Якщо влітку потрібно упорядкувати присадибну ділянку: підстригти газон, посадити город, полити дерева, очистити басейн і так далі. Взимку, здавалося б, нічого цього робити особливо не потрібно, зате потрібно розчистити доріжки від снігу, коли він випав, а якщо зима видасться снігова, то трудитися доведеться гірше, ніж улітку. Не варто забувати про те, що приватна оселя потребує більшого догляду, ніж квартира. Тут і ремонт потрібен частіше і цінник на нього значно вищий.

Соціальне дистанціювання

Якщо вам пощастило придбати будиночок у жвавому селищі або невеликому містечку з хорошими та дружними сусідами, то вам пощастило і нудьгувати не доведеться. Інакше соціальна ізоляція рано чи пізно набридає, катастрофічно не вистачає спілкування та навіть міського шуму.Особливо тому члену сім’ї, який не працює і більшу частину часу проводить за містом.

Діти

Купаючи приватний будинок за містом, подбайте про наявність інфраструктури. Особливо це стосується ваших дітей. З’ясуйте, як справи з дитячим садком, школою, чи є якісь гуртки чи секції? Знайте, чим далі ви знаходитесь від міста, тим, як правило, нижчий рівень освіти і менше установ, що розвиваються.
Якщо ви думаєте переїхати за місто, не варто з цим поспішати. Спочатку спробуйте прожити там деякий час. Можливо, навіть у будинку, який ви хотіли б купити. Сьогодні досить часто практикується таке, що власник здає будинок в оренду з подальшим правом викупу. Таким чином, усі залишаються у плюсі. Власник будинку має постійний приплив коштів і може почекати з продажем, якщо це не терміново. А покупець може повною мірою оцінити життя за межами міста та ухвалити рішення, про яке потім не пошкодує.

Compare Listings