We found 0 results. View results
Your search results

Як перетворити дачу на лаундж-зону для літнього відпочинку

20.11.2023

Незважаючи на часткове відновлення міжнародного авіасполучення, не всі мають можливість провести літній відпочинок за кордоном. А ось у кого є дача – пощастило, тому що є можливість розслабитися і відпочити від суєти буденних днів, а також помилуватися чудовими видами навколишньої природи.
Для того, щоб провести залишки літа на дачі ще приємніше, ми підготували кілька ідей. Ви легко можете перетворити свою ділянку на затишне містечко на землі.

Як перетворити дачу на лаундж-зону для літнього відпочинку

Альтанка з кухнею 

Жодна ідеальна дача не може обійтися без головної дачної розваги – шашликів. Щоб цей процес був комфортнішим, на ділянці можна розмістити зручну альтанку з каменю або цегли. Одну частину облаштувати під кухню з місцем для жаровні, мангалу чи барбекю, а інша частина може стати зоною відпочинку зі зручними вуличними меблями.

Гамак або гойдалка 

Для багатьох ідеальним місцем для відпочинку на дачі може стати гамак або гойдалка. Зробити таке місце відпочинку дуже просто – можна купити підвісне крісло чи готову конструкцію з підвісною лавою. Немає можливості поставити альтанку чи гойдалку? Повісьте на ганку гамак із пледами та подушками, і ідеальне місце для відпочинку готове.

Спортивний майданчик 

Для активних ігор з м’ячем, можна облаштувати спортивний майданчик, достатньо оптимально відвести територію заднього двору, якщо вона досить простора. Над парканом краще змонтувати високу сітку, щоб м’яч випадково не залетів до сусіда. Тренажери, турніки, кільця, гантелі та килимки можна розмістити під навісом.

Басейн і ставок

Басейн на дачі – мрія багатьох.  Причому він обов’язково повинен бути більшим, щоб у ньому можна було повноцінно плавати, а навколо нього повинні стояти шезлонги. До речі, мати зону з джакузі у басейні теж було б дуже непогано.
Крім басейну на ділянці можна розмістити невеликий штучний ставок з лататтям. Його можна доповнити дерев’яним містком та невеликою альтанкою поблизу. Місце для ставка краще вибирати подалі під кущами та деревами.

Куток для дітей 

На дачі можна організувати пісочницю або шалаш-вігвам. Можна купити невеликі дитячі гірки та гойдалки. У спекотні дні дітям сподобається плескатись у невеликому надувному басейні. Прикрасити дитячий майданчик можна різними топіарними фігурками зі штучної трави.

Лава серед квітів

Ще одна релакс зона вийде у вашому саду, якщо поставити біля увитої квітами перголи красиву лаву. Тут можна усамітнитися з книжкою, побалакати по телефону та зробити багато гарних фотографій. Бугенвілея, настурція, гліцинія Блю Мун, іпомея та запашний горошок – прекрасні квітучі рослини.

До речі, не варто забувати і про криту зону для відпочинку на випадок дощу.

Compare Listings