We found 0 results. View results
Your search results

Агентствам не турбувати чи самостійний продаж житла: головні помилки

16.11.2023

Продаж нерухомості є багатоетапним і дуже непростим процесом. Самостійний продаж житла пов’язаний з великими ризиками: можуть виникнути проблеми з документами при оформленні угоди, передачею грошових коштів, ви можете помилитися з ціною та продати житло нижче ринкової вартості та так далі. Заощадивши на комісії ріелтора, ви можете втратити грошей у рази більше, продаючи нерухомість самотужки. Розповімо в цьому матеріалі про найчастіші помилки, які роблять продавці при самостійному продажу нерухомості.

Неефективна рекламна компанія 

Першу помилку власники нерухомості роблять вже на самому початку процесу. Вона пов’язана із неефективною рекламою. Багато хто розміщує оголошення на безкоштовних порталах, а потім дивуються, чому немає дзвінків від потенційних покупців. Щодо агентств нерухомості, вони ведуть ефективну рекламну компанію та використовують у своєму арсеналі не менше 5-7 перевірених майданчиків для реклами. Також фахівці ринку нерухомості знають, які інструменти найефективніші. Продавець, не знаючи таких нюансів, може витратити гроші даремно. Важливо також залучити покупця красивим малюнком, зробивши якісні фото. Агентства нерухомості наймають для цього професійних фотографів.

Неправильна ціна 

Часто власники дають неправильну оцінку своєї нерухомості, порівнюють її з найдорожчим конкурентом, не враховуючи середню ринкову ціну. Іноді суму суттєво завищують і такий продаж, як правило, не дає жодних результатів. Професійний ріелтор знає ринок нерухомості та робить чіткий аналіз вартості об’єкта. Зазначимо, що при продажу житла вартість мають важливу роль, і тут важливо не продешевити та втратити кошти. Але, а за високої вартості ваша нерухомість буде ще довго у статусі “продається”.

Перший контакт із покупцем за телефоном 

Часто перший контакт по телефону стає останнім. Власники не знають як правильно презентувати свій об’єкт, не володіють технікою продажів, і не знають найголовнішого – як зробити, так щоб клієнт прийшов на показ. Багато хто чомусь упевнений, що якщо їм дзвонять, то вже готові зробити угоду купівлі-продажу. У покупця може бути багато варіантів, зараз ринок перенасичений різними пропозиціями. Також власник може перебувати на роботі та пропустити дзвінок.

Показ житла 

Показ житла – це не тільки відкрити двері та впустити клієнта. Важливо все продумати, створити хорошу атмосферу, вказати на всі переваги житла, не приховуючи недоліки, але обминати гострі кути.Власник житла практично завжди вважає свою нерухомість найкращою і може бути складно слухати об’єктивні зауваження. Зайва балакучість теж може відлякати клієнта – у всьому потрібна золота середина. Досвідчений ріелтор знає, як уявити ваш об’єкт у вигідному світлі.

Переговори про вартість 

Багато хто з нас не є професіоналами в торгу. Зазначимо найчастіші помилки власників:

  • готові дати велику знижку першому потенційному покупцю, навіть якщо житло має попит на ринку нерухомості;
  • не хочуть знижувати ціну, навіть якщо об’єкт не користується популярністю;
  • піддаються психологічному впливу, навіть якщо доводи покупця не впливають на ціну нерухомості;
  • часто продають житло не тим, хто пропонує хорошу суму, а просто тому, хто більше сподобався.

Укладання договору купівлі-продажу 

Найбільше проблем виникає при оформленні документів, якщо агентів немає в жодній із сторін. Оформлення документів лягає на ваші плечі і всю інформацію доводиться шукати самостійно. А без правильно оформлених документів правочин може бути визнаний недійсним. А найгірший варіант – потрапити на аферистів, залишившись без нерухомості та грошей. Агентства нерухомості супроводжують на всіх етапах угоди та забезпечують юридичний супровід угоди.

Чому ж варто залучати ріелтора при продажі нерухомості 

Звісно, ​​ви самі маєте право вирішувати, яким способом продавати своє житло – з агентством або без нього. Але статистика каже, що близько 95% угод із нерухомістю проходить за участю агентств нерухомістю, зводячи при цьому ризики до мінімуму. На ринку нерухомості занадто багато нюансів та “підводних каменів”, якими так люблять користуватися шахраї.

АН “Оксаген” допоможе у підборі потрібного варіанту на вторинному та первинному ринках житла, а також комерційній та заміської нерухомості.

Compare Listings