We found 0 results. View results
Your search results

Як правильно продати нерухомість: показ будинку

16.11.2023

Раціональна передпродажна підготовка та організація показу допоможуть швидше продати будинок та отримати за нього максимальну ціну. Найчастіше продавці не вважають за потрібне займатися підготовкою нерухомості, а потім не можуть зрозуміти чому їх об’єкт довго перебуває на продажу і не має попиту. Як і будь-який товар, будинок вимагає правильної упаковки. Необхідно, щоб він справив гарне враження на покупця. Агенти АН “Оксаген” зазначають, що зазвичай за кілька днів до показу проводиться огляд будинку та продавцю надаються деякі рекомендації. Розповімо у цьому матеріалі про раціональні аспекти показу будинку.

Мета покупки 

Перед показом будинку постарайтеся з’ясувати мету покупки. Чи важливо для покупця жити саме в цьому районі, чи підходить йому ціна, площа будинку, видові характеристики чи цільове призначення землі. Зверніть увагу хто саме ваш потенційний покупець. Наприклад, якщо це молода сім’я з дітьми, розкажіть про близькість навчальних закладів, ігрові майданчики, акцентуйте увагу на безпеці тощо. Літнім покупцям розкажіть про розвинену інфраструктуру, безпеку прогулянок, близькість різних магазинів та медичних закладів. Якщо покупець працює віддалено, розкажіть про плюси комфортного життя в будинку та про хорошу швидкість інтернету. Для блогера, юриста, дизайнера продемонструєте місця для розміщення робочого простору.

Оперуйте цифрами 

Обов’язково поділіться з гостем інформацією про вкладені фінансові та тимчасові ресурси. Розкажіть, скільки виходять платежі за комунальні послуги у літній та зимовий час. Фахівці радять оперувати цифрами: скільки було вкладено в будівництво будинку, оздоблювальні роботи, озеленення території, монтаж окремої оптоволоконної лінії, інше. Деякі деталі можуть здаватися незначними для покупця: робота дизайнерів, вирівняти та розчистити ділянку тощо.

Як організувати маршрут екскурсії по дому 

Продумайте маршрут, яким ви будете проводити екскурсію. Починайте показ із парадного входу до домоволодіння.

Схема показу будинку: 

  • екстер’єр – що знаходиться в безпосередній близькості, хто сусіди;
  • двір, город та інші будівлі: басейн, альтанка для відпочинку, система автоматичного поливу і так далі;
  • будинок – якість будівництва, фундамент, енергоефективність, склопакети, інше;
  • інтер’єр у будинку: від громадських зон до приватних.Можна звернути увагу на освітлення, бік світла;
  • завершенні екскурсії – переговори в затишній кімнаті в будинку.

Практичні поради 

Що радять фахівці ринку нерухомості при показі будинку.

Поради: 

  1. Не приховувати недоліки. У будь-якому будинку є якісь недоліки. Не бійтеся їх показувати, але відразу нагадайте покупцеві, що ці мінуси вже враховані для формування вартості будинку.
  2. Зверніть увагу на локацію, хороших сусідів, місця для відпочинку.
  3. На один показ краще відводити не менше півгодини. Якщо будинок великий з великою ділянкою землі – мінімум одну годину.
  4. Можна надати покупцеві ксерокопію плану ділянки та поверхових планів із зазначенням адреси та ваших контактів. Це прискорить процес ухвалення рішення.

Зазначимо, що передпродажна підготовка та хороша організація показу потребує певних зусиль. Намагайтеся знайти час, щоб підготуватися до показу, оскільки ці зусилля обов’язково окупляться надалі.

Звертайтеся до нашого АН “Оксаген” ми допоможемо продати будинок швидко та вигідно. Вирішивши зайнятися цією справою самостійно, ви ризикуєте витрачати багато часу і сил даремно. Продаж нерухомості – серйозний процес, тому варто довіряти у цій справі лише професіоналам! АН Оксаген має хорошу репутацію і давно працює на ринку нерухомості.

Compare Listings