We found 0 results. View results
Your search results

Академія дитячої творчості у Миколаєві

Загальноосвітня школа мистецтв та прикладних ремесел знаходиться в Інгульському районі міста Миколаїв по вул. Олійника. Головною метою навчального закладу є розвиток особистості дитини та її вроджених здібностей та талантів.

Розвиток навчального закладу

У 1993-1994року на базі школи №31 з ініціативи Ганни Матвєєвої та творчої групи викладачів було створено експериментальний майданчик, який називався: “Етнопедагогіка та відродження народних промислів України у виховній системі школи”. В освітньому закладі були введені нові дисципліни та створені навчальні майстерні, такі як: 

  • художня обробка деревини;
  • малювання та живопис;
  • художній розпис та інші.

У 1994 році влада Миколаєва реорганізовує навчальний заклад у загальноосвітню школу художнього профілю №58 із профільним навчанням народним ремеслам. Вводять нові предмети: малюнок та живопис, історію та теорію образотворчого мистецтва, естетику, художню працю.
Керує установою з 1996 року Ганна Матвєєва, з її ініціативи було створено Міжнародний фестиваль дитячої творчості «Золотий лелека», який і зараз проходить щороку. Загальноосвітня школа мистецтв та прикладних ремесел укладає цього ж року міжнародну угоду з Ліцеєм ім. Міхая Греку, місто Кишинів, спільно з яким проводить різноманітні виставки та культурні заходи.

1998-1999 – влада Миколаєва об’єднує школи №58 і №8 і створює Середню спеціалізовану загальноосвітню школу мистецтв та прикладних ремесел, навчальний заклад отримує статус Експериментального спеціалізованого навчального закладу Всеукраїнського рівня.

З 2003 року школа називається – експериментальний загальноосвітній навчальний заклад Всеукраїнського рівня « Академія дитячої творчості».

Академія дитячої творчості має свій унікальний імідж: це авторська школа зі своєю структурою, навчальним планом та системою управління. Навчання тут спрямовано розвиток творчого потенціалу кожного учня.
Ганна Матвєєва, керівник школи, нагороджена двічі Міжнародним рейтингом «Золота фортуна», грамотами міністерства освіти та науки України, Міністерства культури і мистецтв України, грамотами НДП, «Горожанин року» у номінації «Середня школа» у 2003 році.Багато викладачів школи мають грамоти та нагороди різних рівнів.

 

 

Compare Listings