We found 0 results. View results
Your search results

Приватний ріелтор чи агентство нерухомості: кого краще обрати?

20.11.2023

На ринку нерухомості існує велика кількість “підводного каміння”, і тому найкраще вибрати професіонала, який зможе вам допомогти вдало укласти угоду. Тут виникає запитання – до кого звернеться? До приватного брокера чи до надійного агентства нерухомості?
Якщо говорити про агентства нерухомості, то до них рівень довіри досить великий. На ринку нерухомості ще залишилися і приватні маклери, які пропонують свої послуги. Звернувшись до них, можливо вдасться трохи заощадити, але приватний ріелтор працює поодинці, на відміну від агентства нерухомості зі штатом експертів, досвідчених агентів та юридичним департаментом.

Приватний ріелтор може бути некомпетентний у всіх питаннях. Йому може бути не під силу перевірити документи на нерухомість, наявність чи відсутність арештів, заборон чи інші моменти. У випадку будь-яких непередбачених ситуацій після проведення операції, знайти такого фахівця може бути складно, на відміну від офісу агентства нерухомості.

Юридична перевірка нерухомості 

Агентство нерухомості може провести грамотну юридичну перевірку документів. Насправді чи так це? Перший етап – це збирання необхідних документів, а потім вже фахівцями проводиться ретельний аналіз.

Чи може провести такий аналіз маклер самостійно? Все залежить від його професіоналізму, він може звернутися до тих самих фахівців, що й агентство нерухомості. Але з іншого боку, чи захоче він за це платити. Агентство нерухомості, оплачуючи певну послугу, відносить витрати до всієї компанії та за рахунок масштабу компанії може собі це дозволити. А для приватного ріелтора такі витрати можуть бути дуже великими. І як результат, це може вплинути на клієнта.
Зв’язки агентства нерухомості ширші і воно може мати доступ до більш повної інформації.

Гарантії та компенсація 

На відміну від приватних ріелторів, агентство нерухомості несе матеріальну відповідальність у рамках умов, прописаних у договорі. Тобто якщо угоду буде визнано недійсною, агентство зобов’язується компенсувати клієнту оплачені послуги. Приватний маклер також має нести відповідальність за правочин, але в законодавстві це ніяк не прописано. Експерти ринку нерухомості стверджують, що агентство несе відповідальність у рамках отриманої винагороди, а також з умовами страхування професійної відповідальності.

Якщо приватний ріелтор працює офіційно, то ви з ним також укладаєте договір на надання агентських послуг і він несе відповідальність у рамках цього договору.Але багато приватних брокерів працюють тільки зі звичайними квартирами, вони не беруться за елітне житло, оскільки це їм не під силу, хоча і в договорі вказано рівень відповідальності.

Реклама 
Ще один плюс – у агентства нерухомості більше можливостей для реклами. Іміджева реклама коштує досить дорого і приватники не хочуть її витрачається, часто працюючи просто за рекомендаціями. У компаніях, що спеціалізуються на нерухомості є люди, які відповідають за рекламу. Завдяки цьому квартири продаються швидше і за вигіднішими цінами.

З іншого боку, у брокера, який працює сам на себе, більше можливостей для управління рекламною кампанією.

Чому приватних брокерів не люблять?
Для багатьох приватні брокери асоціюються з нецивілізованим ринком, а клієнти зараз хочуть високого сервісу. Вибирати послуги приватного ріелтора варто лише у тому випадку, якщо є сильні рекомендації спеціаліста.

В агентствах нерухомість не люблять приватників через те, що вони роблять ринок непрозорим і живуть іноді за рахунок агентств, роблячи “ліві” угоди.  У цьому випадку клієнтам треба бути найбільш обережними у виборі свого фахівця. Звертаючись у велике агентство нерухомості, ви захищені більшою мірою.

У будь-якому випадку, щоб зробити правильний вибір, клієнт має розуміти свої цілі. У більш важких випадках найкраще таки звернеться до великого агентства нерухомості, щоб бути застрахованим від усіх непередбачених ситуацій. У нашому агентстві нерухомості працюють професіонали, які допоможуть у будь-якому питанні. АН “Оксаген” завжди до ваших послуг!

Compare Listings