We found 0 results. View results
Your search results

Що вигідніше іпотека чи помісячна оренда нерухомості?

20.11.2023

Якщо можливості купити квартиру відразу немає, існує перевірений шлях – оренда житла. Багато людей на Заході живуть так усе життя. Але є ще один шлях – іпотечне кредитування. Але перш, ніж зважитися на іпотеку, необхідно розглянути безліч нюансів.
Україна перебуває у стані перебудови, змінюються орієнтири та пріоритети людей. Насамперед необхідно визначити своє матеріальне становище. Багато людей від 25-35 років ще не сформували свої пріоритети в житті, можливо, шукають роботу в компаніях з більшою оплатою і мають бути готові працювати в інших країнах або містах. Близько 40% працездатного населення Європи воліють орендувати житло. Звичайно, люди там більш захищені і у них є соціальні гарантії та страхування. Оренда не обтяжує людей зобов’язаннями, будь-якої миті можна переїхати, але мінус оренди в тому, що ви віддаєте велику суму власнику нерухомості. Також для багатьох складність полягає в тому, що ви залежите від орендодавця. Наприклад, згода вам знадобиться навіть для того, щоб завести вихованця або повісити полицю на стіну.
Що визначає вибір між довгостроковою іпотекою та орендою:

  • перспективне планування;
  • матеріальне становище;
  • соціально – економічна стабільність.

Щодо іпотеки, головним мінусом є висока річна ставка. Іпотека розрахована на тривалий період від 5 до 20 років. Необхідний початковий внесок від 10 до 35%.Іпотека стає однозначно вигіднішою у разі, якщо власник вже має певний капітал і робить початковий внесок у вигляді щонайменше 30% вартості житла. У такому разі можливий вихід на ситуацію, коли щомісячний внесок по іпотеці буде нижчим, ніж вартість оренди. У перспективі Україна має хороші шанси на стабілізацію економічного стану, надходження до країни дешевих кредитних коштів. Уряд України вже цього року обіцяє зменшити кредитні ставки.
Відповідь питанням, що оренда чи іпотека – індивідуальний у кожній ситуації. Щоб прийняти рішення, необхідно зважити всі за і проти, врахувати свої фінансові можливості та оцінити ситуацію з погляду багатьох фактів. Незважаючи на західні орієнтування, українці більше віддають перевагу своєму житлу. Навіть у разі переїзду її можна продати або здавати в оренду для додаткового доходу.

Compare Listings