We found 0 results. View results
Your search results

Поширені помилки в інтер’єрі українських квартир

20.11.2023

Ідеального декору інтер’єру, звичайно ж, не буває. Оформлення кожного будинку дуже індивідуальне і залежить від багатьох різних факторів. Але все ж таки є певні правила, яких легко уникнути. Тренди в інтер’єрі мають властивість йти в минуле, тому іноді потрібно робити ремонт і прибирати застарілі елементи декору. Найчастіше в українських квартирах помилки припускаються у декорі, неправильному підборі пропорцій та стилів.

Ламбрекени-черепашки
Ламбрекени були відомі ще за часів епохи Відродження, тоді з їхньою допомогою прикрашали стіну біля ліжка. Така прикраса вікон ще є у багатьох українських квартирах та будинках. Ламбрекени-черепашки можуть підійти тільки для великих залів, оформлених у класичному стилі, але ніяк для невеликих квартир.

Лепнина
Свій початок ліпнина в інтер’єрі бере з часів Стародавньої Греції та Риму, а тому по праву вважається одним із найстаріших декорів. Помилка з ліпниною схожа на попередню. Стелі з різною ліпниною виглядають дуже дивно в тісних кімнатах “хрущовок”. Цей декор доречний лише у класичному стилі у будинку з триметровими стелями. Перш, ніж прикрашати вітальню, кухню або спальню об’ємним декором слід продумати, чи виглядатиме він гармонійно, а не виглядатиме чужорідним елементом.

Бежовий колір
Пастельні тони підходять для багатьох стилів, але не варто ними зловживати. Проблема полягає в тому, що все стає одноманітним та нудним. Варто спробувати сміливіші відтінки.Надмірна концентрація предметів
Зловживання кількістю декору та меблів – правильний спосіб зіпсувати інтер’єр. Таку помилку можна зробити скрізь: великий журнальний стіл замінюють три складні міні-столики, чотири види кошиків для речей та іграшок у дитячій кімнаті тощо. Ви просто душите свій інтер’єр, чим менше – тим краще.

Золото
Використання золота в інтер’єрі в інтер’єрі будинку вже давно перетворилося на поганий тон. Дверні ручки або вимикачі із золотим напиленням не підкреслять ваш статус, а навпаки вкажуть на поганий смак.

Compare Listings