We found 0 results. View results
Your search results

Вікна без штор: альтернативні варіанти для оформлення вікон

20.11.2023

Гарно оформлені вікна відповідають за затишну та комфортну атмосферу у будинку. Класичні штори завжди будуть добрим рішенням для оформлення вікон. Але якщо вони набридли, є інші альтернативні варіанти оформлення. Головне, щоб вони доречно виглядали у квартирі, поєднувалися її оформленням, доповнювали інші елементи та гармоніювали з ними.

Ставні
Якщо раніше віконниці використовувалися виключно з погляду практики, то зараз – це стильний аксесуар, який особливо добре виглядатиме в дерев’яному будинку десь за містом.
Внутрішні віконниці захищають від спеки. Якщо ви оформили свій будинок у кантрі або прованс, то віконниці з дерев’яними меблями додадуть чудову заміську атмосферу будинку. Їх можна встановити і всередині, і ззовні.

Жалюзі
Не всім подобаються жалюзі, у багатьох вони не асоціюються із домашньою атмосферою, а швидше за все з офісом. Але дизайнери радять спробувати. Жалюзі добре захищають вікна від сонця. Також одним із плюсів є можливість регулювати освітлення кімнати. На сьогоднішній день вони представлені у широкому асортименті видів та квітів.
Одним цікавим і практичним видом жалюзі є «зебра». Вони виконані з двох полотен тканини, що чергуються смужками, одні з яких є прозорими, інші – світлонепроникними. З їхньою допомогою можна регулювати інтенсивність світла.

Штори з намиста
Таке оформлення вікон сподобається тим, хто не відчуває затишку без звичних фіранок. Оригінальне оздоблення створює ілюзію закритості вікна, робить його незвичайним, цікавим та легким.Такі фіранки виглядають оригінально, але вони не стануть захистом від сонячних променів. Такий варіант оформлення не підійде для стилю модерну, мінімалізму, кантрі та інших.

Рулонні штори
Рулонні штори дуже зручні у використанні. Вони дозволять постійно мати доступ до підвіконня. Їхня тканина може пропускати сонячні промені частково, наповнюючи кімнату м’яким світлом. Колір таких жалюзі може відіграти вирішальну роль у дизайні кімнати, якщо брати його контрастним до підлоги та стін.
Головна тенденція у декорі вікон – збереження сонячного світла та відкритості інтер’єру. Якщо ж вам набридли важкі портьєри та багатошарові текстильні композиції, зверніть увагу на оформлення підвіконь та віконних отворів, так як вікно також чудова прикраса будь-якої кімнати.

Compare Listings