We found 0 results. View results
Your search results

Дизайн кухні-студії: нюанси облаштування

20.11.2023

Напевно, кожен мріє жити у великій оселі, але на жаль більшість живуть у невеликих квартирах. Саме тому кухні-студії стали такими популярними. Розширена кухня-студія – це віяння західної інтер’єрної моди. Найчастіше кухні-студії зустрічаються у хрущовках.
Перше, що ви повинні зробити при формуванні дизайну кухні-студії, – вивчити всі особливості плану приміщення. У більшості проектів стіна між кімнатою та кухнею несуча і прибравши її, це може призвести до катастрофічних наслідків. У цьому випадку є рішення – колони та арки. Такі “прийоми” якраз допомагають у випадках, коли з тих чи інших причин зносити стіну неможливо. Тоді найкращим варіантом буде неповне знесення перегородки. І тому обладнують широкі арки чи колони.

Зонування
Найпростіший спосіб зонувати приміщення студії – використовувати при обробці стін кухні та вітальні різних за кольором або фактурою матеріалів. Можна просто стикувати підлогове покриття кухні та вітальні за допомогою порогів, що маскують, а можна “підняти” кухню. Дизайнери рекомендують трохи підняти підлогу кухні для вирішення проблеми зонування просторів.

Основні принципи дизайну кухні-студії

  1. Кухня з вітальнею має бути продовженням один одного.
  2. Не потрібно захаращувати простір.
  3. Установка на кухні-студії вбудованої техніки зекономить простір, зробить інтер’єр цілісним та акуратним.
  4. Ретельно продумане освітлення на кухні-студії допоможе створити ілюзію більшого простору.Кожна з функціональних зон має мати своє підсвічування, яке не заважає іншим.
  5. Меблі для кухні в студії повинні бути компактними та мобільними.

Дизайнери радять не заощаджувати на витяжці для кухні-студії. Вона має бути потужною, щоб запахи не заважали іншим зонам.
Рекомендацій для формування інтер’єру кухні-студії дуже багато. Можна не обмежуватись поширеними стилями, все залежить від площі та особливостей кожного приміщення. Добре виглядають кухні-студії в стилі лофт, прованс, по-східному, але не варто забувати про функціональність та комфорт.

Compare Listings