We found 0 results. View results
Your search results

Будинок Бредіхіної – Маврокордато

Продовжуємо нашу рубрику розповідей про будинки, які є пам’ятками архітектури місцевого значення або просто становлять велику цінність для Миколаєва. Сьогодні йтиметься ще про одну відому будівлю будинку Бредіхіної – Маврокордато.

Основні характеристики:

Тип будівлі: житлова

Архітектурний стиль: історизм

Архітектор: невідомий

Період будівництва: середина 19 століття

Статус: пам’ятка архітектури місцевого значення

Локація: вулиця Адміральська, 15
Власницею даного будинку була Людмила Олександрівна Бредіхіна – Маврокордато, яка припадала рідною сестрою популярному виноробу Анатолію Бредіхіну і видатному астроному Федору Олександровичу Бредіхіну. У будинку своєї сестри Федір Бредіхін багато разів зупинявся, коли приїжджав до Миколаєва.
Власниця будинку Людмила Бредіхіна народилася в Миколаєві 1 липня 1841 року. Другу частину свого прізвища отримала від свого чоловіка, грецького підданого Івана Георгійовича Маврокордато. Іван Георгійович народився на грецькому острові Хіос у 1844 році, а помер у Миколаєві у 1922 році. Він був відомим у місті домовласником та купцем, а також був племінником великого судновласника Костянтина Маврокордато.

У Людмила та Івана був не менш популярний син Георгій. Він був членом Санкт-Петербурзького археологічного інституту, в 1904 став почесним мировим суддею Херсонського повіту і залишався в цьому званні до революції 1917 року. Георгій Маврокордато був також шталмейстером імператорського двору, дійсним статським радником та кавалером ордена св. Володимира 4-го ступеня. Дочка Людмили та Івана Ніна була дружиною Олександра Зарудного, який у свою чергу був сином видатного гідрографа, віце-адмірала Віктора Івановича Зарудного.

Compare Listings