We found 0 results. View results
Your search results

Будинок Підлігайлових

У нашому місті є будинки, які і через час нагадують про його минуле і знаменитих жителів Миколаєва.

У цій статті розповімо про будинок Підлігайлових.

У 1900-х у будівлі орендували приміщення дантист Гохбаум, акушерка Гейліг-Мазурівська, магазин Миколаївського товариства заощадження та придбання та міське поштове відділення під управлінням чиновника V розряду Івана Ткачука.</span >
Підлігайлов помер 13 грудня 1913 року, похований він був на старому міському цвинтарі.

У Микити Гавриловича було три дочки, які також проживали в цьому будинку – Конкордія, Ольга та Олександра.Синами його були Олексій Микитович Подлігайлов і Павло Микитович Підлігайлов – досить відома персона.

З архівів відомо, що в лютому 1915 дочка Олександра, в одруженні Федорова, повідомила загибель свого сина Олександра Миколайовича. Він загинув у бою. Після похорону у «Миколаївській газеті» вийшла стаття «Поховання героя».

Син Павло Підлігайлів навчався у Миколаєві у місцевому Реальному училищі, а пізніше вступив до Гірського інституту в Петербурзі, але був виключений за участь у заворушеннях. Він неодноразово залучався за зберігання забороненої літератури. З 1878 по 1880 був висланий з Петербурга до Миколаєва під негласний нагляд поліції, але потім повернувся. Відомим він став завдяки своїм здібностям писати його робота «Місцеве управління в Росії» (1884), також він працював редактором-видавцем у Петербурзі журналу «Правда» (1888–89), газет «Правда» (1890–94), «Свобода »(1908), «Здоров’я» (1885) та інших.
Відомо, що в 1919 році він потрапив до місцевих шпиталів і в документах був записаний як особистий секретар Голови Радкомгоспу Л.М. Михайлова.

Compare Listings