We found 0 results. View results
Your search results

Будинок фахівців у Миколаєві – яскравий представник свого часу

Чи багато ми знаємо про історію наших вулиць, про таємниці, які зберігають стіни будинків? У Будинки фахівців у Миколаєві є своя історія. Не відомо, коли будинок був побудований, але це була друга половина 30-х років. Протягом тривалого часу об’єкт був найбільшою цивільною спорудою у місті.

Будинок фахівців розташований за адресою Потьомкінська, 81-83. Будинок побудований у стилі постконструктивізму, у цей період був перехідний етап від авангардної архітектури до сталінського ампіру.
Будинок фахівців – є пам’яткою соціалістичного містобудування і він чудово вписується в міську архітектуру. У всіх великих містах за радянських часів були свої будинки фахівців. Тут жили знамениті жителі року та фахівці різного роду. Тільки нещодавно з’явилася на будинку в Миколаєві з’явилася меморіальна дошка письменника Божаткіна М. І., але хтось тут жив до війни залишається таємницею.
Коли цей будинок здали в експлуатацію, на нього всі їздили подивитися, а жити там було мрією. Але це тривало недовго, будинок почав обростати поганою славою.Домові книги, в яких були відзначені перші мешканці квартир, шукали в архівах кілька поколінь краєзнавців і не знайшли. Вони або втрачені або досі зберігаються у закритих фондах спецслужб.
Будівля збереглася і до наших днів, але вона продовжує старіти. Будинок не ремонтувався вже кілька десятиліть. Сьогодні будівлю поставлено на облік в інспекції з охорони культурно-історичної спадщини як пам’ятку архітектури обласного значення.

Compare Listings