We found 0 results. View results
Your search results

Будинок Штеєра

У нашому місті залишилося багато цікавих будинків, які зберігають свою історію та історію міста. Багато хто з них не в кращому стані і потребує ремонту, багато хто непогано зберігся і до наших часів.

На вулиці Спаській, одній з перших вулиць Миколаєва, були побудовані красиві особняки, які і досі прикрашають вулицю. Одна з таких будівель – будинок Штейєра. Розташований він за адресою Спаська, 23 та виконаний у стилі класицизм.
Архітектор і точні роки будівництва нам не відомі, але імовірно будинок був побудований в середині XIX століття.

Зараз нам відомо, що господарем будинку був Німецький підданий Павло Леопольдович Штейєр, він же Пауль Стер (1853 -1914), уродженець м. Бартен (нині – Вупперталь, Північна Рейн-Вестфалія). Він мешкав тут зі своєю родиною. 1881 року він приїхав до Миколаєва, і головною його метою був експорт хліба. Пізніше він отримав посаду керуючого торгового дому “Нейфельд і К °”. А ще пізніше 1889 його призначили віце-консулом Данії в Миколаєві. Також відомо, що Павла Леопольдовича було обрано до складу Арбітражної комісії і було членом Російського товариства садівництва.

Будинок Штейєра виконаний у строгому стилі, він прикрашений портиком зі спареними колонами. Добре збереглися двері будинку, а також автентичні металеві сходи зеленого кольору.

В архівах є інформація, що в цьому будинку розташовувалися офіцерські збори 58-го Празького піхотного полку, а після 1912 р. тут жили норвезький, датський та іспанський віце-консули. 

Compare Listings