We found 0 results. View results
Your search results

Будинок Тараріна – об’єкт культурної спадщини Миколаєва

Розповіді про знамениті будівлі Миколаєва стали вже для нас доброю традицією. Напевно, кожна історична будівля має свій шарм і доповнює архітектуру нашого рідного міста.

У цій статті розповімо трохи про будинок Тараріна, який знаходиться на вулиці Мала Морська, 3. < Мала Морська – одна з найстаріших вулиць міста, вона знаходиться в історичному районі Миколаєва. Назва «мала» пов’язана не з довжиною вулиці, вона навіть перевищує за протеженістю Велику Морську, а пов’язана з тим, що існувала така сама назва однієї з поздовжніх вулиць – Велика Морська.
Повернемося до цікавої будівлі по цій вулиці, виконаній у стилі модерн. Як нам відомо, будинок №3 по Малій Морській був збудований у 1905-10, архітектор проекту в архівах не вказано. Наразі будівлі повернуто статус об’єкта культурної спадщини.

Власником будинку був колись Фельдфебель запасу Семен Кіпріанович Тарарин, і про це точно говорить везеля на фасаді . Семен Кіпріанович спочатку був касиром, а пізніше обійняв посаду скарбника Миколаївської міської управи, був членом правління Лікарняної каси при Міському громадському управлінні, Каси взаємодопомоги на випадок хвороби, смерті та втрати працездатності та Ощадно-позичковому каси службовців при Миколаїв. Він був батьком двох доньок, які працювали вчительками в Миколаєві: Ганна Семенівна – у Міському початковому училищі імені В. А. Жуковського, Марфа Семенівна – у Міському початковому училищі № 11. 
Будинок №3 на Малій Морській ще пам’ятний і тим, що 1920 тут працювала надзвичайна комісія з боротьби з контрреволюцією.
Будинок Тараріна добре зберігся і продовжує прикрашати історичну вулицю міста.

Compare Listings