We found 0 results. View results
Your search results

Екологічна цегла: шотландці запускають виробництво

20.11.2023

Екологічним проблемам останнім часом приділяється велика увага. Не винятком є ​​будівельна сфера. Так, як повідомляє видання Dezeen, в Единбурзькому університеті Херіот-Ватт під керівництвом професора Габріели Медеро було зроблено унікальний винахід – екологічну цеглу. На реалізацію проекту пішло понад 10 років. Новий вид будівельного матеріалу, на відміну від виробництва звичайної цегли, повинен був максимально знизити (майже в 10 разів) викиди вуглецю в атмосферу і тим самим знизити шкідливий вплив будівельної галузі на навколишнє середовище.

У результаті, через 10 років, мета була досягнута. Новий вид цегли складається більш ніж на 90% з будівельних відходів і не піддається випалу, що є основною причиною викиду вуглецю. Водночас з’являється можливість корисного використання відходів будівництва.

Еко-цегла отримала назву K-Briq від імені стартап-компанії Kenoteq, яка і займеться його виробництвом. Слід зазначити, що однією із засновників компанії стала Габріело Медеро, з якою вся ця історія і почалася. Виробництво еко-цегли буде налагоджено на підприємстві з утилізації та переробки відходів в Единбурзі.

K-Briq за своїми властивостями практично не відрізняється від звичайної цеглини з глини.Більше того, він має низку переваг перед своїм попередником:

  • покращені теплоізоляційні властивості;
  • можливість виготовлення у різному кольорі, що привнесе у світ більше яскравих фарб і так далі.

Вперше новий матеріал буде використаний вже цього року при будівництві Serpentine Pavilion у Лондоні, проект якого був розроблений проектною компанією з ПАР Counterspace   

 

Compare Listings