We found 0 results. View results
Your search results

Сонячні електростанції для дому

20.11.2023

В останні роки зростає попит на альтернативні джерела електроенергії. Питання якісного та стабільного енергопостачання будинку хвилює багатьох, у тому числі власників приватної нерухомості. Установка на даху панелей сонячної електростанції хороша ідея. Так з’являється можливість заощадити на електроенергії, а потім можна ще й заробити на продажу. Південні регіони України чудово підходять для встановлення сонячної електростанції через більшу кількість сонячних днів на рік.
Щоб вибрати відповідне обладнання електростанції, необхідно враховувати три факти. Це розмір коштів, наявність місця на дахах та будівель, також використовуватиметься СЕС для «Зеленого тарифу».
Головні переваги сонячних електростанцій:

– Забезпечення автономного харчування;

– компактність системи;

– Відсутність витрат на споживання сонячної енергії;

– Простота монтажу.
Звичайно, мінусом є досить велика сума інвестування.
Що стосується вибору сонячної електростанції, чим потужніше ви хочете встановити сонячну електростанцію, тим дорожче вона коштуватиме. Щоб отримати дохід, необхідно продавати надлишки електроенергії, що виробляється.
За законодавством України, держава купує сонячну електрику, тільки якщо всі панелі будуть встановлені на дахах будівель та капітальних будівель. Це зазначено у законі №8449-д «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії із альтернативних джерел енергії». Обмеження номінальної потужності становить при цьому до 50 кВт.Які бувають сонячні електростанції?

  • Автономні сонячні електростанції. Вони забезпечують незалежну від центральної мережі роботу техніки у будинку: від освітлення до побутового обладнання.
  • Гібридні. Вони служать як елемент, що підтримує. За допомогою їх можна живити весь об’єкт або здійснювати додаткове харчування, корисні при стрибках напруги в мережі.
  • Мережні електростанції. Дозволяють нарощувати потужність зі збільшенням рівня споживання. Створено для стабільної мережі.
  • Міні сонячні електростанції. Створено для живлення певних пристроїв. З їх допомогою можна накопичувати енергію для нічного освітлення або заряджання електроавтомобіля.

Якщо використовувати сонячну електростанцію тільки на внутрішнє споживання, то окупність може становити тривалий термін. Але якщо продавати надлишки виробленої енергії державі за спеціальним тарифом, то термін окупності можна скоротити.

Compare Listings