We found 0 results. View results
Your search results

Роздрібний продаж будматеріалів має бути дозволено: Конфедерація будівельників України

20.11.2023

У Конфедерації будівельників вважають, що Кабмін має зняти обмеження на роздрібну торгівлюбудівельними матеріалами, виробами та обладнанням.

Для повноцінної роботи будівельної галузі необхідно зняти обмеження на роздрібну торгівлю будівельних матеріалів, виробів та обладнання. Про це розповіли спеціалісти ринку нерухомості. З цим повідомленням Конфедерація будівельників України (КСУ) звернулася до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка та Голови Ради Федерації роботодавців України Дмитру Олійнику.

На думку Льва Парцхаладзе, постанова КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» потребує змін. Необхідно дозволити торгівлю будівельних матеріалів, виробів та обладнання, у тому числі у торгових мережах, будівельних магазинах, будівельних ринках. Звичайно, з умовою дотримуватися всіх санітарних та протиепідемічних заходів.

Закрита роздрібна торгівля не дає українцям облаштовувати свій будинок і навіть робити дрібний ремонт, елементарно замінити кран або розетку.
Президент КСУ зазначив, що будівельна галузь – одна з головних в українській економіці. У 2019 році внесок у ВВП від будівельної галузі становив 2,5%.

 

Compare Listings