We found 0 results. View results
Your search results

Як купити квартиру, щоб її легко було продати?

16.11.2023

Кожен інвестор повинен знати особливості ринку нерухомості, щоб отримати високий дохід надалі від вкладених коштів. Зараз підхід до вибору нерухомості дуже змінився, люди підходять до нього ретельно, думаючи не лише про комфорт, а й аналізуючи, наскільки просто та швидко її продатиме. Навіть, якщо ви купуєте квартиру для постійного проживання, варто завжди пам’ятати, що плани завжди можуть змінитися. Якщо ж ви хочете інвестувати в нерухомість, то тим більше питання ліквідності має бути на першому місці.

Ліквідність об’єкта 

Ліквідність – це характеристика активів, що дозволяє визначити, наскільки швидко їх можна продати за ринковою ціною, тобто чим менше часу вам потрібно буде на продаж, тим вища ліквідність.

Що впливає найбільше на ліквідність об’єкта?

Насамперед це: 

  • вартість;
  • розташування;
  • наявність всіх документів;
  • інфраструктура та транспортна розв’язка;
  • якість будинку та стан об’єкта;
  • планування квартири.

Важливим фактором при виборі житла є якість життя в будинку. Інфраструктура має забезпечити основні потреби мешканців, а продумане планування допоможе використати простір з максимальною користю. Все ж таки головними факторами, що визначають ліквідність, є вартість і локація. Навіть у разі відмінної локації, але високої ціни або низької ціни, але невдалого розташування, продати нерухомість буде складніше.
Для успішного подальшого продажу нерухомості потрібно представити портрет покупця. Хто може її купити? Сім’ї з дітьми, бізнесменів, пенсіонерів або студентів.І чим ширшою буде аудиторія, яка може зацікавитися у купівлі, тим більше шансів, що об’єкт буде проданий у короткий термін. Тому не варто купувати нерухомість, яка приваблює невелику кількість покупців.
Що стосується стану об’єкта – це не самий вирішальний фактор. Запитання з ремонтом завжди можна вирішити. Для того, щоб вигідно продати житло надалі, краще купити нерухомість у хорошому місці без ремонту та вкласти в нього товарний вигляд. Це стосується купівлі квартири як для особистого користування, так і для подальшого продажу. На вторинному ринку нерухомості можуть бути складності під час продажу квартири на першому або останньому поверсі. Ще одним важливим фактором під час продажу житла можна також назвати дефіцитність товару. Якщо конкуренції практично немає, ліквідність завжди буде вище.
Професійні оцінювачі розраховують ліквідність нерухомості за складними формулами. Якщо вам потрібен точний розрахунок ліквідності об’єкта, звертайтеся в АН “Оксаген”, наші фахівці допоможуть вибрати гідний варіант і зберегти ліквідності вкладень!

Compare Listings