We found 0 results. View results
Your search results

Як купити нерухомість без ризику на вторинному ринку

20.11.2023

Купівля квартири на вторинному ринку – це можливість відразу ж заселитися в нове житло після завершення всіх етапів угоди, доступніша ціна і широкий вибір пропозицій у різних районах міста від центру до околиць. Ризики при покупці житла є завжди, але головне мінімізувати їх максимально.

Перевіряємо право власності
Насамперед необхідно уточнити на підставі чого продавець володіє квартирою, це може бути:

– договір дарування квартири;

– договір купівлі-продажу;

– Спадковий договір;

– свідоцтво про право власності на квартиру у порядку приватизації та інше.

Перевіряємо, чи не знаходиться квартира предметом спору, арешту чи обтяження
Необхідно перевірити чи не є квартира предметом суперечок та розглядів. Важливо з’ясувати, чи відкриті провадження в судах по даному житлу. При перевірці документів може виявитися, що на квартиру накладено арешт або обтяження. Існує кілька уповноважених органів, які мають право накладати арешти та обтяження.
Це:

– правоохоронні органи у межах розслідування кримінальних, адміністративних справ;
– Суд;

– Приватні виконавці;

– державні виконавчі служби;

– Нотаріуси і таке інше.

Прописані у квартирі
Важливо дізнатися хто прописаний за адресою. Отримати цю інформацію можна у власника документально. Цей документ може отримати у Центрі надання адміністративних послуг (ЦПАУ). Необхідно уточнити чи не прописані в квартирі діти.Якщо дитина є власником або співвласником квартири, то продати квартиру неможливо без рішення органу опіки та піклування.

Техпаспорт квартири
Зверніть увагу на збіг площі з техпаспортом, а також наявність або відсутність перегородок. Технічний паспорт не є правовстановлюючим документом, його після проведення правочину переробляти не потрібно. Якщо технічного паспорта немає, його можна замовити, це не проблема.

Борги з комунальних послуг
Найпростіший спосіб перевірити наявність боргів за електронним кабінетом, але це не завжди точно. Власник повинен взяти акти звірки у обслуговуючих організацій або надати останні та попередні квитанції по всіх організаціях.
Купівля квартири на вторинному ринку – це складний процес. Рекомендуємо довірити всю роботу спеціалістам у сфері нерухомості. Звертайтеся до нашої агенції «Оксаген», ми надамо кваліфіковану допомогу. Ви можете розраховувати на допомогу у виборі відповідного за всіма вашими вимогами об’єкта, повний супровід угоди та інформаційну підтримку на кожному з етапів. Куплена квартира має бути на радість.

Compare Listings