We found 0 results. View results
Your search results

На що звертати увагу при покупці будинку

20.11.2023

При покупці будинку важливо бути уважним до різних деталей і факторів, оскільки покупка будинку – це покупка і будинку та землі, на якій він стоїть. Власник отримує документ на право жити у зведеній на ділянці будівлі та акт на право володіння земельною ділянкою. Без документів на землю купівля будинку нелегітимна з простої причини, що будинок, збудований на цьому наділі, вам належати не може.
Вибираючи готовий котедж чи місце під будівництво, важливо звернути увагу на фактори, які можуть вплинути на здешевлення чи подорожчання об’єкту. Серед таких факторів можна виділити: болотиста місцевість, ділянка далеко від інфраструктури або на якій доведеться провести додаткові роботи щодо організації електрики, водопостачання, газифікації. Цінується наявність видів на природу – ліс, річка та інші мальовничі краси.

Територія будинку
Коли ви заходите на ділянку, ви повинні зацікавити всі деталі. Зверніть увагу на стан воріт, хвірток, чи закрита ділянка від сторонніх. Також зверніть увагу на господарські будівлі, освітленість, рельєфність ділянки.

Будинок усередині
Особливо важливими є комунікації: каналізація, водопостачання, електропостачання, система опалення. Звичайно, набагато важче перевірити наскільки вони зношені. У цьому питанні можна сподіватися лише на чесність продавця.
Технічний стан склопакетів дуже важливий. Всі конструкції повинні відкриватися та закриватися без проблем, скрипів. Адже надалі на це можна витратити чимало грошей.Також якщо ви в будинку виявили плісняву, придивіться до проблеми, можливо вогкість з’явилася через порушення при будівництві.

Вивчення документів
Якщо ви вивчили все в будинку та на його території, можете починати знайомство з документами на нерухомість. Цей етап дуже важливий. Зрештою, дах, що протікає, або проржавілі труби можна буде відремонтувати, хоч це і вимагатиме від вас додаткових фінансових вкладень, а ось не вивчивши всі документи можна натрапити на недобросовісних продавців або шахраїв.
Найкраще вирушати на перегляди будинків з фахівцем у цій сфері нерухомості. Він зможе не тільки звернути вашу увагу на всі плюси та мінуси, але й перетворити недоліки на хороші можливості для торгу. Звертайтесь в агентство нерухомості «Оксаген» і ми знайдемо ваш будинок-мрії та організуємо угоду.

Compare Listings