We found 0 results. View results
Your search results

Як купити однокімнатну квартиру в Миколаєві?

16.11.2023

Купівля житла – заповітна мрія для багатьох українців. Однією з найпопулярніших операцій на ринку нерухомості міста корабелів є покупка однокімнатної квартири. Купити однокімнатну квартиру в новому будинку або на вторинному ринку в Миколаєві можна за різною ціною. Ціновий сегмент досить великий, як вибір житла. Кожен покупець зможе знайти відповідний варіант за своїм запитом та фінансовими можливостями.

Ринок нерухомості України постійно розвивається. Щодо Миколаєва, квартири тут стали доступнішими, а ринок став більш масштабним, зберігається велика конкуренція, кількість нових будинків зростає з кожним роком. За словами експертів через пандемію коронавірусу користується попитом інвестиційне житло з метою здачі в оренду або для перепродажу. Найпопулярніші це однокімнатні та двокімнатні квартири.

Від чого залежить вартість однокімнатної квартири?

Багато хто зараз не в змозі утримувати квартири або будинки великою площею, люди намагаються позбутися зайвих житлових метрів, які просто не використовуються. Частина здає житло в оренду, а інші розмінюють великогабаритне житло на маленьке за площею, щоб скоротити витрати. За словами ріелторів, зараз з’явився новий тренд купувати житло на сьогодні і зараз, не на перспективу. І насамперед купують малогабаритне житло: однокімнатні та двокімнатні квартири невисокої вартості.
Щоб купити однокімнатну квартиру в Миколаєві, перш за все варто визначитися потрібен вам первинний ринок або вторинний. Первинний ринок найбільше підходить тим, хто хоче купити квартиру на перспективу. Як правило, житло в нових будинках продається без обробки та обробки стін, доведеться витратитися на ремонт та чекати, щоб заїхати. Але один із плюсів – це нові комунікації, чим не може завжди порадувати старий житловий фонд. У Миколаєві найчастіше купують вторинку, хоча будівництво нових будинків йде і з кожним роком їх стає все більше, але все ж таки новобудови не такі популярні, як наприклад, в Одесі чи в столиці України. На вторинному ринку можна купити квартиру вже з ремонтом та одразу заселитися.
Щоб придбати квартиру в будь-якому районі міста, необхідно зрозуміти особливості цінової політики. Ціна однокімнатної квартири залежить від:

  • Локації. Нерухомість у центрі коштує дорожче, ніж у спальних районах;
  • Стан будинку;
  • Тип об’єкта. Вартість комерційної нерухомості в прохідних місцях дорожча за житлову площу на останніх або середніх поверхах;
  • Поверховість.Квартири на перших та останніх поверхах у старому житловому фонді коштують дешевше, ніж на середніх;
  • Площа. Чим більша площа, тим вища ціна;
  • Вторинний або первинний ринок. Квартири в нових будинках без ремонту дешевші;
  • Наявність техніки та меблів;
  • Тип опалення. З автономним квартири коштують дорожче, ніж із централізованою системою опалення.

У якому районі Миколаєва краще вибрати квартиру?

Перед пошуком об’єкта подумайте, в якій локації зручніше всього вам проживати. Кожна частина міста має свої плюси та мінуси.

Інгульський район — один із найбільших районів міста Миколаєва. Масив знаходиться в безпосередній близькості до центру міста та має розвинену інфраструктуру та транспортну розв’язку. Жити тут комфортно та затишно. Житловий фонд у цьому районі включає як вторинну нерухомість, представлену панельними, цегляними багатоповерхівками, а також малометражними “хрущовками”, так і сучасні просторі квартири у новобудовах. Підійде для сімей з дітьми, є багато шкіл, дитячих садків, фітнес клубів тощо. З переваг можна виділити: доступні ціни, розвинена інфраструктура, добрий стан вторинного ринку.

Центральнийрайон має комфортні умови проживання, добре підійде для тусовщиків, тут багато розважальних закладів та місць для прогулянок, всі необхідні об’єкти в пішій доступності. Плюси: відмінна інфраструктура (вузи, офіси, ТЦ та інше), хороша транспортна розв’язка, гарна архітектура, пам’ятники та монументи, близьке розташування до річки. Недоліки: вища вартість житла, ніж в інших районах. Це район для заможних людей, котрі люблять вести активний спосіб життя.

Заводський район – хороші умови для проживання. Розташований недалеко від центру, але поряд є і природа. Тут можна знайти багатоквартирні будинки різного типу та років будівництва радянського періоду, нові житлові комплекси, побудовані за сучасними європейськими стандартами. Із плюсів: чудова інфраструктура, великий вибір нерухомості, транспортна доступність.

Корабельний район – ідеальний для покупців з невеликим бюджетом, які хочуть купити однокімнатну квартиру дешевше.Переваги: ​​доступні ціни, хороша інфраструктура, є школи, лікарні, різноманітні супермаркети та магазини. Масив віддалений від центру міста і здається навіть трохи провінційним, що робить його більш спокійним та затишним для життя та відпочинку.
Більше інформації можна отримати, звернувшись до АН “Оксаген”, наші ріелтори допоможуть з покупкою елітного житла, так і більш привабливого бюджетного варіанту. Фахівці не тільки супроводжують купівлю чи продаж нерухомості в Миколаєві, але й допоможуть зі збиранням усієї необхідної документації.

Compare Listings