We found 0 results. View results
Your search results

Як облаштувати дизайн двору: з чого почати

20.11.2023

Маючи приватну садибу або садову ділянку, кожен власник стикається з рядом завдань, і одне з них облаштування двору. За бажання за кілька сезонів перед будинком може з’явитись справжній парк. Яка б територія була біля двору, окультуренням необхідно займатися у час. Тому потрібний план робіт.

Прибирання території 

Насамперед необхідно позбутися звичайного та будівельного сміття. Не варто шкодувати старий сарай або інші зруйновані будівлі якщо вони не є частиною вашого плану. Варто викорчувати багаторічні бур’яни, дикі кущі, зрізати старі та непотрібні вам дерева.

Як організувати послідовність робіт 

Щоб створити гарний дизайн двору необхідно все ретельно продумати. Слід врахувати такі моменти:

  • розподіл сонячного світла на вашій ділянці в залежності від часу доби;
  • врахувати кліматичні умови місцевості;
  • передбачити як ділянка буде з’єднана з основною вулицею;
  • передбачте чим займатиметеся на ділянці і які потреби можуть виникнути в майбутньому.

Якщо розмір вашого двору невеликий не варто експериментувати з різними стилями. Але якщо ви власник великої ділянки можна спробувати поділити територію та втілити кілька стилів. Це можна зробити за допомогою різних способів: клумб або живоплоту, альтанки і т.д.

Рельєф 
Перш ніж оформляти двір необхідно провести аналіз ландшафту території. Усі нерівності, ями потрібно вирівняти чи засипати. Якщо ділянка похила, треба організувати на ній кілька рівнів за допомогою сходів та бруківок.

Висадка рослин та декорації
Озеленення – важливий етап в оформленні присадибної ділянки. Але не кидайтеся відразу ж висаджувати кущі та дерева, спочатку подумайте про доріжки. Пам’ятайте і про те, що комунікації теж мають десь розташовуватися та бути доступними.
Різні фігурки, альтанка, вазони, фонтани і багато іншого нададуть вашому дворику витонченість і оригінальність.

Додаткові зони 

Якщо в сім’ї є діти, варто облаштувати дитячий майданчик. Можна передбачити місце для пікніка на траві, побудувати справжній басейн і навіть облаштувати японський Дзен сад. Все залежить від вашої фантазії, коштів та наскільки часто планується експлуатація подібних ділянок двору.

Compare Listings