We found 0 results. View results
Your search results

Як відрізнити чесного продавця квартири від шахрая?

17.11.2023

Купівля квартири – завжди відповідальний крок, при якому потрібно звертати увагу на всі дрібниці, щоб не залишитися без житла і грошей. На вудку шахраю може потрапити кожен, один невеликий недолік у документах або неправильна цифра – це знак, що потрібно уважніше придивитися до того з ким ви укладаєте угоду. Ви можете мати справу з шахраєм.

Що потрібно перевірити?

Перед покупкою нерухомості необхідно перевірити відповідність характеристик квартири, які вказані в оголошенні та в офіційних документах. Запитуйте у продавця лише оригінали документів.

Фахівці ринку нерухомості радять при першому огляді квартири ознайомитися з усіма документами. Якщо є якісь розбіжності, краще не зв’язуватися з таким продавцем.

Документами, що доводять чесність продавця, можуть бути: свідоцтво про право власності, спадкування, приватизацію або договір купівлі-продажу. Покупець повинен упевнитися у відсутності різних заборон та обмежень, накладених на нерухоме майно. Також якщо з’ясується, що житло продавалося багато разів за короткий час – це привід добре подумати. Зверніться до найближчого державного реєстратора, щоб дізнатися «ланцюг» переходів права власності на майно.
Популярні схеми шахрайства пов’язані з покупкою успадкованих квартир. Продавець замовчує про родичів, які претендують на житло, а потім приходять спадкоємці і вимагають своє майно. Щоб надалі не виникло проблем, нотаріус може запитати свідоцтво про відсутність претендентів на майно.

Які дії продавця повинні насторожити: 

  • пропонує дуже низьку ціну;
  • спішає з оплатою;
  • надає копії документів, а не оригінали.

Зверніть увагу на психічний та фізичний стан продавця. Якщо ви бачите перед собою неадекватну людину, яка не здатна вести переговори, або у вас є підозри, що вона хвора психічно чи фізично, варто задуматися про доцільність угоди.

Нечесний ріелтор 

Буває, що в різних шахрайських схемах беруть участь і нечесні ріелтори. Як правило, від них можна почути найпривабливіші пропозиції, яких насправді не існує. Їхні схеми розраховані на неуважність клієнта. Почастішали також афери з квартирами померлих і ще живих одиноких людей.
Ріелтора краще шукати у великих агентствах, які давно працюють на ринку нерухомості і дорожать своєю репутацією. У нашому АН “Оксаген”, ви знайдете професіоналів своєї справи, які допоможуть перевірити документи та укласти безпечну угоду!

При угодах з нерухомістю дослухайтеся до своїх внутрішніх відчуттів, але довіряйте лише юридично правильно оформленим документам.

Compare Listings