We found 0 results. View results
Your search results

Як правильно визначити стартову ціну квартири?

20.11.2023

На думку фахівців, правильно визначена стартова ціна нерухомості, це 90% від успіху та вигідного продажу. Від правильної стартової ціни залежить, наскільки швидко пройде угода і скільки буде звернень від потенційних покупців. Якщо завищити ціну, то, очевидно, що дзвінків майже не буде. А за заниженою вартістю власник може втратити частину своїх коштів. Як визначити стартову ціну на квартиру?
Є чотири типи цін на нерухомість:

  1. Стартова – це заявлена ​​вартість або ціна очікування, яку вказують в оголошенні про продаж або оренду.
  2. Продажна (ринкова) – фактична сума, яка сплачена покупцем за квартиру.
  3. Середньозважена – середня між продажною та стартовою, її часто використовують ріелтори.
  4. Ліквідаційна – найменша з можливих цін за об’єкт, вона використовується для термінового продажу.

Як визначити стартову ціну на квартиру
Визначити стартову ціну можна в такий спосіб.

Викликати незалежного оцінювача. Агентство видає письмовий звіт з ціною та обґрунтуванням. Терміни оцінки можуть бути від однієї години до тижня, вартість послуги залежить від терміновості.

Використовувати послуги агентства нерухомості або ріелтора. Фахівці ринку нерухомості мають великий досвід, вони в курсі цінової політики на ринку нерухомості і мають статистику реальних продажів.

Власними силами. Власник може сам виставити ціну, ґрунтуючись на власних очікуваннях або вивчивши заздалегідь відриті дані з різних ресурсів.Що впливає на стартову ціну:

– Розташування об’єкта;

– Інфраструктура;

– Стан квартири;

– планування та площа;

– Стан комунікацій;

– наявність меблів та техніки;

– Готовність об’єкта;

– Вигляд з вікна і т.д.
Якщо ви бажаєте визначити ціну самостійно, варто пам’ятати, що ціни в інших оголошеннях також можуть бути завищені. Продажна ціна може суттєво відрізнятися. Дивіться оголошення не старше одного місяця. Допомога рієлтора буде дуже доречною, яка спеціалізується у вашому районі. Якщо можете поступитися покупцеві, закладайте відсоток у стартову ціну.
Щоб визначити стартову ціну, потрібно враховувати багато факторів, щоб пізніше не хвилюватися про відсутність дзвінків. А краще звернеться до ріелтора, який знає ціни у вашому районі, це прискорить угоду і вона пройде безпечно.
Якщо власник не хоче знижувати ціну до середньоринкових показників, він повинен розуміти, що термін продажу може бути непередбачуваним. Необхідно обміркувати, що потрібно зробити, щоб ваша нерухомість стала привабливішою для покупця.

Compare Listings