We found 0 results. View results
Your search results

На якому поверсі краще жити?

20.11.2023

За радянських часів часто покупці говорили «перший та останній поверх не пропонувати». У галасливих районах найпопулярніші квартири на верхніх поверхах. Водночас у тихих зелених дворах покупців цікавлять квартири, що розташовані на середніх поверхах. Квартири на перших поверхах майже завжди продають із знижками.
Одним із критеріїв вдалого вибору квартири є поверх.

Плюси та мінуси 1 та 2 поверхів
Недоліки перших поверхів у старій забудові відомі всім: галасливо, небезпечно, підвальні «аромати», та й усе життя на очах у перехожих. Вікна завжди доводиться зачиняти. На першому поверсі необхідно встановлювати надійні двері та замки, бажано сигналізацію. Внизу набагато більше шуму. ляскання під’їзних дверей, що проїжджає повз транспорт, кроки повз мешканців, галасливі компанії біля вікон можуть стати частиною вашого життя на довгі роки.
Для новобудов такі проблеми здебільшого вже неактуальні. Та й квартир на перших поверхах сучасних будівель у продажу досить мало – ці площі створені для комерції.
Але, звичайно, є і свої переваги. Із квартир на перших поверхах простіше евакуюватись. При переїзді транспортування речей не забере багато часу та сил. Вікна таких квартир розташовані навпроти стоянок машин чи дитячих майданчиків, що робить дуже зручним спостереження за своєю дитиною та майном. Під своїми вікнами можна розбити палісадник, часто біля будинків ростуть девер’я, які створюють природне затінення у спеку. На нижніх поверхах прохолодніше влітку.
На першому поверсі можна облаштувати повноцінну терасу, гостьову, обідню зону чи домашню майстерню.Верхні поверхи
Прийнято вважати найкращими для проживання верхні поверхи. Зверху ніхто не шумить, ніхто не заллє відремонтовану стелю. З вікон відкривається гарний краєвид, дерева чи сусідні будинки не затуляють сонячне світло.
Чим ближче знаходяться вікна квартири до автодороги, тим більшої шкоди завдають вихлопні гази. Але й загальне тло від вихлопних газів забруднює міське повітря. Тому вважається, що найнебезпечніші поверхи з 1 по 3. Повітря на верхніх поверхах звичайно чистіше. Найчистішим буде повітря на високих поверхах.
Переваг багато, але є свої недоліки. Із верхніх поверхів складно евакуюватись. Газ вище дев’ятого поверху не піддається, доводиться користуватися електроплитою. Якщо раптом ламається ліфт, це проблема, особливо для людей похилого віку або якщо є маленька дитина, яку потрібно вивозити в колясці.
Деякі люди страждають на клаустрофобію та агорафобію. Це страх закритих і відкритих просторів. Емоційний стан може змінитись, якщо жити на верхніх поверхах багатоповерхівок. Такі проблеми можуть виникнути, якщо організм відчуває низький рівень магнітного поля і високе положення над землею.
Перед тим, як купити квартиру, необхідно ретельно продумати, який поверх підходить саме вам для комфортного проживання.

Compare Listings