We found 0 results. View results
Your search results

Як зробити з темної квартири світлу та затишну

17.11.2023

Ми не можемо вплинути на розташування будівлі з північного боку, конструкцію будинку, наявність рослинності на прибудинковій території, тінь від сусіднього будинку та інші фактори, що впливають на освітленість квартири. Все ж темну квартиру можна перетворити за допомогою простих дизайнерських прийомів і зробити її світлою та затишною.

Освітлення в квартирі це настрій, атмосфера, зручність. Як перетворити темну квартиру на комфортний для життя простір? Про це розповімо у цій статті.

Білий колір

Білий колір позитивно зіграє на користь темної кімнати. Використовуйте білий колір для обробки стін і стелі. А щоб урізноманітнити інтер’єр, можна додати яскраві акценти. Якщо білий колір асоціюється у вас із лікарняними стінами, то зробіть ставку на пастель. Навіть найменша кімната виглядатиме об’ємніше, якщо поклеїти білі шпалери, пофарбувати стелю в білий колір або постелити білий килим.

 width=

Геть мотлох 

Зайві речі роблять приміщення темніше і тьмяніше, це відомий факт.Кімната виглядає світлішою та затишніше, якщо обрано мінімалістичний стиль, немає відкритих полиць і переважає кольорова гама з кількома акцентами. Речі відкидають тінь – позбудьтеся зайвих і непотрібних!

 width=

Дзеркала та світло 

Використання дзеркал в інтер’єрі – це найпопулярніший прийом дизайнерів, щоб зробити квартиру світлішою і просторішою. Дзеркала ловлять і відбивають сонячні промені. Це завжди актуальний функціональний аксесуар, який приживеться у будь-якому стилі. Фахівці радять використовувати одне-два великі дзеркала, не варто використовувати багато дзеркал, так ви перетворите квартиру на дзеркальний лабіринт.

А що стосується додаткового світла, але він потрібен у будь-якій квартирі. У моді – стильні світильники, лампи та торшери. Грамотно підібране освітлення – ключ до неймовірних візуальних ефектів.

 width=

 Звільніть вікна

Вікна – це очі будинку і єдине джерело світла. Якщо у вашому будинку мало світла, не варто зашторювати вікна.Декором у цьому випадку можуть бути світлі, але не щільні штори, щоб закрити їх у разі потреби. Не захаращуйте підвіконня і не ставте біля вікна темні меблі.

 width=

Глянець і метал

Глянцеві та металізовані поверхні відмінно відображають світло. Їх можна використовувати для обробки стелі. У декорі відмінним рішенням використовуватиме фурнітуру золотистого або мідного відтінку, це додасть яскравості будь-якому інтер’єру.

 

Світле дерево

У 2020 році меблі зі світлого дерева – є одним з інтер’єрних трендів, попит на який росте у всьому світі саме завдяки безпеці для здоров’я. Світла деревина робить приміщення комфортним та світлим. Такі меблі підходять і для “сільських” інтер’єрів, так і для сучасних, де цінується екологічність.

 width=

Compare Listings