We found 0 results. View results
Your search results

Які квартири небезпечно купувати на вторинному ринку

17.11.2023

За інформацією агентств нерухомості, більше половини покупців вважають за краще купувати житло на вторинному ринку. У нього багато переваг: немає ризиків, що будинок не буде введений в експлуатацію, можна не витрачає час на капітальний ремонт, дізнатися про майбутніх сусідів і заселитися практично відразу після оформлення угоди. Але купівля квартири на вторинному ринку також пов’язана з багатьма нюансами, з якими краще ознайомитись заздалегідь.

У цій статті розповімо про деякі явні ознаки вторинного житла, купівля якого може вилитися у великі неприємності.

Заманливо низька ціна

Привабливо низька ціна може приховувати безліч недоліків. Якщо квартиру пропонують зі знижкою 15-20% нижче за ринкову, це можна пояснити різними вадами в ремонті або в стані інженерних систем, а також проблемами з документами. Можливо, в квартирі прописаний неповнолітній або інші особи, скориставшись недієздатністю власника, намагаються оформити угоду.
Поганим сигналом може бути поспіх власника швидше укласти угоду, так він може відволікти від проблемних моментів. Найкраще перевірити досконало з ріелтором чи юристом. Оцінювачі радять зайти на спеціалізовані сайти і подивитися, скільки приблизно коштує подібна квартира в такому ж районі.

Недієздатний власник

Важливо звернути увагу на те, хто продає квартиру. Якщо продає квартиру людина, яка перебуває на обліку в психіатричній лікарні або дуже літній, угода може бути оскаржена в майбутньому. Зараз шахраї практикують схему: нерухомість продають власники, опікуни недієздатної людини, а пізніше така угода просто розривається, а покупець залишається у розбитого корита: без грошей і квартири.

Перед покупкою квартири завжди потрібно переконатися з прозорості угоди і дотримуватися всіх правил.

Спадкоємці та треті особи 

Після купівлі житла можуть зненацька з’явитися треті особи: колишнє подружжя, спадкоємці. Перед укладенням угоди вимагайте нотаріальну завірену згоду чоловіка/дружини або необхідно переконатися, що продавець не був одружений.
Також фахівці радять досконально вивчити історію зі спадкоємцями. Це стосується не лише першої лінії спорідненості, а й далеких родичів. Перед можуть претендувати особи, які перебували повному забезпеченні померлого. Щоб убезпечити себе від проблем зі спадкоємцями або третіми особами, попросіть власника оформити нотаріальну заяву про те, що він вирішуватиме питання з третіми особами самостійно.
Перед укладенням угоди необхідно ретельно перевірити: чи немає якихось обтяжень, боргів, недієздатних власників або спадкоємців. Якщо квартира придбана у шлюбі, то обов’язково наявність згоди другого чоловіка на проведення угоди.

Вчитися на помилках добре, але не у випадку з покупкою квартири. Звернувшись до АН “Оксаген”, фахівці допоможуть вам знайти ідеальний варіант та укласти безпечну угоду. На нашому рахунку багато бездоганних рекомендацій та задоволених клієнтів.

Compare Listings