We found 0 results. View results
Your search results

Як торгуватися при покупці нерухомості

20.11.2023

«Торг доречний» – ця фраза часто зустрічається в оголошеннях про продаж нерухомості. Для покупця це звичайно сигнал, що продавець готовий до дисконту. Серед причин, через які власник використав формулювання про дисконт, може бути терміновий продаж, залучення покупця словом «торг», поганий стан квартири та інші причини. При правильному продажу з продавцем можна заощадити від 1 до 10% від ціни об’єкта. Але не кожний продавець готовий знижувати ціну на свій об’єкт.

Коли торг може бути доречним?
У людській психології так закладено, що навіть невелика знижка залишає приємне враження. Якщо фраза “торг доречний” відсутня в оголошенні, то поторгуватися в будь-якому випадку варто, звичайно, це може привести не завжди до позитивного результату.
Можна спробувати використати недоліки нерухомості як аргумент для торгу. Такими аргументами можуть бути: відсутність капітального ремонту, маленький санвузол, близькість галасливої ​​дороги, перші та останні поверхи, сліди підтоплень. Але не варто зайве критикувати нерухомість, особливо якщо вам подобається квартира. Покажіть продавцеві, що ви готові заплющити очі на деякі недоліки, якщо він знизить ціну.
Під час перегляду квартири не варто висловлювати повне захоплення. Перш ніж починати торгуватися, покупцю слід оглянути кілька схожих квартир у тому самому районі. Дайте зрозуміти продавцеві, що його квартира не єдина, може, це стане стимулом для знижки.
Буває, що власники не хочуть знижувати ціну через те, що продають її з технікою та меблями. Якщо вам все подобається, можна дисконт і не просити.Але в деяких покупців вже є своя побутова техніка та меблі або вони планують зробити ремонт у певному стилі. Якщо це так, вкажіть, що продавець може забрати непотрібні меблі та техніку за рахунок знижки.
Іноді власник терміново продає квартиру. У цьому випадку обговоріть із продавцем можливість знижки за оперативність укладання угоди.

Непрацюючі аргументи
У спробі досягти знижки покупець іноді сам заганяє себе в безвихідь. Слова “у мене готівка” і “готовий вийти на завдаток прямо зараз” можна назвати сигналом для продавця. Після проголошення цих пропозицій покупець на знижку може не розраховувати. Також деякі покупці люблять твердий спосіб переговорів. Будь-яка тактика, пов’язана з грубим тиском, шантажем або маніпуляціями, вкрай неефективна.
Не просіть надто багато. Особливо якщо ви заздалегідь переглянули схожі варіанти і ціни відрізняються між собою максимум на 2-5%. Ніхто не захоче продавати добрий об’єкт за безцінь. Ріелтори також радять не торгуватися телефоном або за допомогою електронної пошти.
Найкращий спосіб досягнення компромісу при купівлі нерухомості – це шанобливе ставлення до свого партнера з угоди. Тільки така тактика може бути ефективною, якщо людина хоче швидко продати свою нерухомість.

Compare Listings