We found 0 results. View results
Your search results

Як вибрати меблі для дому

20.11.2023

В’їжджаючи в нову квартиру чи будинок, слід продумати, щоб усі елементи були не лише практичними, якісними, а й створювали єдиний інтер’єр.

З чого почати вибір меблів
Час, коли найкращим рішенням було придбання комплекту меблів, вже давно в минулому. Сьогодні в моді еклектика та творчий підхід в оформленні інтер’єру.
Принципи вибору меблів:

  • Якість важливіша за кількість. Якісні меблі дорожчі не тільки через незвичайне дизайнерське рішення, а й характеристики матеріалів та особливості складання.
  • Чим частіше використовується предмет меблів, тим більше коштів потрібно на нього витратити.
  • Потрібно перевіряти якість складання.
  • Корпус меблів має бути виготовлений із міцної деревини, а полірування та оббивка з гарною зносостійкістю.

Якщо мати креслення житла на папері, то це дозволить побачити загальну картину та визначитись які предмети меблів необхідні, а без яких можна обійтися. Також важливий момент варто визначитися з бюджетом, оцінюючи свої фінансові можливості.
Що стосується розташування меблів, дизайнери радять розташовувати її рівномірно. Не можна допустити, щоб частина приміщення здавалася переповненою, до іншої порожня. Для маленької кімнати підійдуть компактні меблі, масивні для великої.

Єдність в інтер’єрі
Будь-який будинок починається з передпокою. Тут буде доречно розмістити містку шафу, тумбу для взуття та інших дрібниць, дзеркало. Далі йде вітальня.Меблі тут повинні бути функціональними, міцними, а також вишуканими, оскільки за стилем цієї кімнати і складатиметься думка про квартиру загалом. У вітальні просто необхідний комфортний диван, не завадять пару зручних крісел, можливо вітальня з місткими ящиками. Вважається, що простіше облаштовувати квадратне приміщення. Достатньо розставити меблі вздовж стін – і гармонія досягнута. Але й у подовженій кімнаті можна створити унікальний інтер’єр, тому що вона дає більші можливості для зонування. Особливо це важливо, якщо вітальня виконує ще кілька функцій, наприклад, їдальні або кабінету.

Комфорт та зручність
Сучасна кухня відіграє велику роль у будинку. Перш ніж вибирати меблі для кухні, варто подумати про зручність. Необхідно в першу чергу розмістити в ній мийку, плиту і холодильник, після чого можна подумати і про шафи. У спальні необхідно створити всі умови для відпочинку. Краще вибирати спокійні тони, які допоможуть розслабитись. Слід вибирати ліжко великої моделі на міцному каркасі, що не скрипить, ну а інші параметри залежать від особистих переваг.
За допомогою меблів можна зробити житло, не тільки зручним, але й стильним. Але важливо розуміти, що у створенні затишку важливу роль відіграє не вартість та краса кожного об’єкта, а їхнє вдале поєднання.

Compare Listings