We found 0 results. View results
Your search results

Коли вигідна покупка кімнати

20.11.2023

Ділити квартиру із сусідами – не найкращий варіант. Але іноді покупка такої квартири стає єдиним правильним варіантом. Розглянемо випадки, коли купити кімнату вигідно.

Економія купівлі нерухомості
Купівля частини квартири – непогана можливість для молодих сімей придбати власне житло при мінімальних інвестиціях. При цьому більшість із них намагається накопичити більше коштів і через кілька років переїхати до своєї квартири. Купівля житла у такому форматі також може підійти для студента, молодого спеціаліста чи однієї людини. Кімната в комуналці в центрі обійдеться дешевшою від такого ж за площею окремого житла на околиці.

Покупка кімнати в комуналці з перспективою викупу всієї квартири
Купуючи кімнату, людина часто отримує можливість у майбутньому стати власником всієї квартири. Але варто пам’ятати, що власники сусідньої кімнати не обов’язково мають намір її продавати. Все ж таки якщо сусід планує продати свою кімнату, то ви маєте пріоритетне право покупки.
Фахівці рекомендують звертати особливу увагу на те, чи обумовлено в оголошенні про продаж кімнати можливість подальшого викупу решти. Якщо власники йдуть на діалог, мають інше житло чи хочуть його придбати, то шанси на щасливий результат значно зростають. Хоча стовідсоткової гарантії не може бути.

Покупка кімнати для тимчасового проживання
Часті поїздки, відрядження в те саме місто можуть бути причиною покупки кімнати. Купувати квартиру для цих цілей може бути невигідно, тому найкращим варіантом залишається купити кімнату в комуналці. Тут ви зможете зупинитись, економити на оренді, а також таке житло можна здавати в оренду. У майбутньому воно у будь-якому разі окупиться.
Головний плюс покупки кімнати в комуналці – доступність, це один із найдешевших варіантів. Недоліком є ​​невелика кількість пропозицій на ринку, а також стан комунальних квартир часто є незадовільним.

Compare Listings