We found 0 results. View results
Your search results

Які шпалери популярні у 2020 році

20.11.2023

Шпалери вже давно стали звичним способом декорування поверхні стін у будь-якій кімнаті. З їхньою допомогою можна легко приховати нерівності, додати фарб, урізноманітнити інтер’єр і створити його незвичайний, стильний образ.
У 2020 році модні шпалери для стін можуть бути абсолютно різних стилів та кольорів. Дизайнери радять вибирати практичний оздоблювальний матеріал, в моді мінімалізм, це правило стосується й оздоблювальних матеріалів. Тільки найнадійніші та найпрактичніші шпалери повинні опинитися на ваших стінах.
Також експерти стверджують, що в тренді шпалери геометричних фігур і футуристичних малюнків. Найзручніший варіант – це однотонні шпалери базових тонів. Кому не до вподоби строгість і симетричність у дизайні, можна використовувати оригінальні малюнки, але вони більше підійдуть для дитячих кімнат. Присутність легких тонів та ненав’язливих фактур допоможе зняти стрес після важкого робочого дня.
Ще один напрямок, який ставати все популярнішим – це екологічність. Шпалери мають бути екологічними. Це означає, що при їх створенні та утилізації природі завдаватиметься мінімальна шкода. У складі шпалер не повинні бути токсичні засоби, які могли б випаровуватися та отруювати повітря. Близькість до природи завжди надихала дизайнерів, але останнім часом тенденція біофілії набирає великих масштабів. У ходу все, що має приставку еко: матеріали (камінь, дерево, папір), декор (живі рослини, аксесуари з дерева), простір, залиті денним світлом.
Також ще одним популярним трендом вважають елементи розкоші із класики. На стінах з’явилося місце для елементів золотого та сріблястого кольору.Популярні малюнки, що імітують мармур та інші декоративні рішення у стилі luxury. Оздоблення стін для подібного дизайну має бути дорогим, але не химерним. Вибирайте високоякісні полотна, але відмовтеся від важкого та надуманого декору.
Всі ці тренди були заявлені на виставці Heimtextil, яка відбулася у Франкфурті. Фахівці назвали усі напрямки моди у дизайні «У пошуках утопії». Головна думка у тому, що дизайн вашого будинку – це особистий ідеальний світ кожного, який можна створити раціонально.

Compare Listings