We found 0 results. View results
Your search results

Кінотеатр “Юність” у Миколаєві

Колишній кінотеатр “Юність” проіснував у Миколаєві 42 роки. З 2013 року тут працює до онцерт-хол “Юність”. Будинок культурного центру знаходиться біля найбільшої транспортної магістралі Миколаєва – Богоявленського проспекту .

З історії кінотеатру 

Кінотеатр “Юність” був побудований в 1971 році на місці колишнього пустиря в Інгульській районі. У цей час район активно розвивався, будувалися підприємства, дитячі та торговельні локації, Будинок культури, а от кінотеатру не було. Дізнавшись про майбутнє будівництво кінотеатру, молодь із комсомольських організацій Заводського та Ленінського районів почала допомагати будуправлінню №10. Пізніше підключилися до процесу працівники та інші організації. У 1970 році миколаївські будівельники дізналися про скликання чергового з’їзду Комуністичної партії СРСР і вирішили прискорити процес, але потрібні були кошти – 500 тисяч рублів. Це здавалося неможливим, але коли у березні 1971-го у Москві відбувся головний форум радянських комуністів, акт про здачу в експлуатацію кінотеатру «Юність» було підписано комісією. Вже на початку квітня на проспекті Октябрському відбулося урочисте відкриття широкоформатного кінотеатру на 1200 місць. Так народився миколаївський кінотеатр “Юність”, названий на честь молодих робітників, які працювали для свого району.Кіностудія користувалася популярністю у мешканців району та обростала новими зв’язками.

У 1991 році тут вперше показали легендарний фантастичний фільм «Зоряні Війни. Імперія завдає удару у відповідь». Пізніше для “Юності”, як і для багатьох кінотеатрів у місті, настав складний час. Відродився культурний заклад після того, як його орендувала компанія «Кіномир» у 2001 році. Будівля була відреставрована і набула сучасного вигляду. Гордістю кінотеатру стала – американська система стереозвуку «Dolby – Digital», а екран залишався найбільшим у місті. У січні 2007 року стало відомо, що кінотеатр закривають, причина – неприбутковість. Так закінчилася історія одного з важливих культурних центрів в Інгульському районі.

Тільки у 2016 році в будівлю колишнього кінотеатру було зроблено сучасний ремонт. Тепер тут більше не транслюють кіно, але проводять різні концерти, святкові та корпоративні заходи , шоу-програми, творчі зустрічі, форуми, збори, лекції, семінари тощо.

Compare Listings