We found 0 results. View results
Your search results

Критерії вибору новобудови: технічні характеристики

20.11.2023

Багато хто, вирішивши купити квартиру в новобудові, часто орієнтується на ціну і забувають про якість будівництва. Якщо вас влаштовує ціна та локація, не поспішайте відразу приймати рішення, зверніть увагу на те, з чого збудовано будинок і як він утеплений.

Основні технічні характеристики новобудов 

Технологія будівництва

Зараз будинки будують в основному за 5 технологіями.

  1. Цегляна. Якщо це червона керамічна цегла, то можна бути впевненим, що це екологічно чистий і довговічний матеріал, який відмінно утримуватиме тепло. Але такі будинки будувати дорого, і така технологія використовується лише у малоповерхових будинках.
  2. Панельна. Будинки збираються з готових залізобетонних плит. Це найдоступніша технологія, але часто має недоліки – це нерівні поверхні, також тепло та звукоізоляція може страждати за такої технології.
  3. Монолітна. Використовується спеціальна металева конструкція. У неї поміщають каркас із арматури, який заливають розчином з бетону, а після його висихання опалубку знімають. Технологія рідко використовується в Україні.
  4. Монолітно-каркасна. Така технологія найпопулярніша. Вона поєднує цегляну та монолітну технологію. Будинок будується швидко і такі надійні будівлі. Терміни експлуатації – 150 років.Мінус у тому, що бетонні монолітні конструкції можуть пропускати звук та холод, а також “не дихають”. Але ці проблеми можна усунути додатковим утепленням та додатковою вентиляцією.

Утеплення, віконні та балконні конструкції

З 1 грудня 2018 року діє нова норма, регламентуюча вимога до теплоізоляційних матеріалів. Для утеплення використовуються мінераловатні плити і чим товстіші вони, тим тепліше буде в будинку.

Наскільки буде теплий будинок залежить і від склопакетів. Двокамерні склопакети краще – вони в 1,5 рази тепліші за однокамерні, менше пропускають звук і утворюють конденсат тільки при температурі нижче 20℃.

Енергоефективність  – це один з тих трендів, який вже зараз відіграє важливу роль при виборі житла, і згодом його значущість тільки зростатиме.

Система опалення

Найчастіше при будівництві великих житлових комплексів забудовники використовують автономне опалення. Автономна система опалення дозволить сім’ї на свій розсуд проводити опалення квартири, легко і без зайвих проблем підтримувати рівень потрібної температури і стежити за своїми витратами на опалення.
Що стосується індивідуального опалення, в кожній квартирі встановлюється обладнання – це газовий (в будинках до трьох поверхів) або електричний котел.За такої системи опалення також можна самому регулювати температуру в квартирі, не залежати від загальноміських комунальних мереж і економити на комунальних платежах.

При виборі квартири в новому будинку, важливі багато моментів. Насамперед зверніть увагу на технічні характеристики, адже спочатку ви вибираєте будинок, а потім уже квартиру, від цього залежатиме комфорт проживання в новому будинку.

Compare Listings