We found 0 results. View results
Your search results

Типові помилки продавців нерухомості

20.11.2023

Сьогодні ринок нерухомості диктує свої правила, об’єктів на продаж виставлено багато. Якщо вибрати неправильну стратегію і припускатися типових помилок при продажу нерухомості, то терміни продажу можуть становити набагато триваліший період.
Через відсутність певного досвіду людина може зробити багато помилок на ринку нерухомості, тому краще скористатися послугами професіоналів.

Помилка 1. Орієнтуватися на найдорожчу пропозицію подібної квартири на ринку 

Продавець не знає реальних цін нерухомості на ринку. Побачивши найвищу ціну в інтернеті, ви виставите свою квартиру ще дорожче. Багато покупців працюють із професійними ріелторами, які добре орієнтуються в ринковій ціні. Таким чином, рієлтор не порадять проводити перегляд вашої квартири через високу ціну. А на квартири, які продаються тривалий час, потенційні покупці дивляться підозріло, бо думають, що існують проблеми з документами чи інші причини.

Правильне коригування ціни фахівцями допоможе довести продаж до логічного завершення.

Помилка 2. Квартиру не потрібно готувати до продажу 

Квартиру необхідно упорядкувати, товарний вигляд має значення. Також під час огляду квартири не варто сперечатися з потенційним покупцем.Краще дозволити ріелтору розповісти про всі плюси квартири та уявити її у кращому світлі. Перший перегляд квартири покупцем має велике значення. Якщо ви плануєте продаж квартири, постарайтеся ще до виставлення на продаж провести необхідні ремонтні роботи. І навіть якщо об’єкт продається в стані «вимагає ремонту», це не означає, що у квартирі має бути брудно.

Помилка 3. Неготовність необхідних для продажу документів

Не завжди покупець готовий чекати, коли продавці підготують потрібні документи. Немає гарантії, що покупець не вибере інший об’єкт, де вже є повний перелік документів. Фахівці радять зайнятися всіма документами, а вже після виставляти його на продаж.

Помилка 4. Неправильно організований процес грошових розрахунків

Якщо процес організації коштів організований неправильно, це загрожує втратою грошей. Багато учасників ринку, які хочуть продати нерухомість самостійно, не володіють всією інформацією про порядок цивілізованих розрахунків. Не можна виключати різноманітні махінації на ринку нерухомості.

Звичайно, це не всі помилки, які роблять продавці нерухомості, їх список може бути і більше. Рекомендуємо вам звертатися до кваліфікованих спеціалістів. Завжди вигідно співпрацювати з професійним ріелтором, він збереже ваш час, нерви та допоможе здійснити вигідну угоду!

Compare Listings