We found 0 results. View results
Your search results

Маленька квартира: як зробити її більш візуально

17.11.2023

Не кожен може дозволити собі розкішні апартаменти, але всі хочуть зробити своє житло комфортним та затишним. Роблячи ремонт в невеликій квартирі, слід врахувати кілька причин, щоб ваше житло перетворилося і виглядало просторим, незважаючи на досить скромні габарити. У цій статті ми розповімо вам, що не потрібно робити у цьому випадку.

Велика люстра не для вас

Красива масивна люстра чудово впишеться в інтер’єр великого будинку або квартири, надавши їм помпезності та шику. У житлі ж менших габаритів, навпаки, цей атрибут з’їсть і так невеликий простір, зробивши вашу скромну за розмірами квартиру ще крихітніше. У маленькому приміщенні краще використовувати вбудовані яскраві освітлювальні прилади, встановивши їх у різних місцях. Завдяки цьому можна візуально збільшити габарити кімнати, підсвітити переваги і навпаки приховати недоліки або дефекти.

 width=

Правильний вибір шпалер

У наш час ринок будівельних матеріалів та аксесуарів настільки великий, що розбігаються очі, це стосується і асортименту шпалер.У великогабаритних квартирах дизайнери часто пропонують використовувати шпалери з оригінальними досить орнаментами, які привносять контрастності в загальну картину. Для маленької квартири таке оформлення стін недоцільно і краще підібрати шпалери з менш контрастними малюнками, а краще використовувати однотонний світлий варіант. Якщо ж ви все-таки хочете декорувати ваш інтер’єр, можна додати красиві фотошпалери. Також для розширення простору ідеально підійдуть дзеркальні поверхні.

 width=

Багато меблів і маленька квартира несумісні

Сучасний підхід до оформлення будь-якого інтер’єру не передбачає наявність великої кількості меблів, а в малогабаритних квартирах і поготів. Щоб максимально розширити простір рекомендуємо вам не купувати масивні меблі та перегородки, придбайте підвісні полиці, тумби та навіть столи. Якщо є потреба якимось чином зонувати приміщення, зробіть це за допомогою різних тонів або інших архітектурних рішень (ніша, подіум тощо). У маленькій квартирі ідеальним варіантом буде відсутність міжкімнатних дверей, трохи гірше, але теж непогано – скляні, а краще розсувні двері, а ось масивні глухі двері – це “табу”.

 

Світлі тони – ваш вибір

Правильно підібрані тони – найважливіший нюанс при оформленні вашого будинку. Як уже згадувалося раніше, розробляючи дизайн невеликої квартири, при оформленні стінок рекомендується використовувати не контрастні світлі тони. Це ж можна сказати і про все інше: підлога стеля, текстиль та інше. Перш ніж купити гарні важкі гардини, подумайте, чи це вам потрібно і як це вплине на вашу маленьку квартиру? Можемо з упевненістю заявити, що з цього нічого хорошого не вийде і ці гардини зрештою вирушать у шафу непотрібних речей, а їх місце займуть легкі світлі фіранки або тюль.

 width=


Підводячи підсумки, можна сказати, що навіть маленьку квартиру можна перетворити на житло мрії, зробивши її об’єктом захоплення та вашою гордістю!

Compare Listings