We found 0 results. View results
Your search results

Мішково-Погорілівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат

Мішково-Погорілівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат розташувалася у мальовничому місці на березі річки Інгул у селі Мішково-Погорілове Жовтневого району. Ця школа призначена для дітей із загасаючими формами туберкульозу. Головна мета школи – реалізація прав дітей, які потребують реабілітації та зміцнення здоров’я, а також професійної медико-психолого-педагогічної допомоги.

Історія школи в Мішково-Погоріловому 

Історія школи дуже багата на події і бере початок з 19 століття. Старий корпус школи був ще збудований у першій половині 19 століття, про це говорить напис на самій будівлі та стародавні архітектурні елементи. А сама будівля, за словами мешканців села, належала колись місцевому поміщику.
Школа в селищі Мішково-Погорілово була заснована 1 січня 1925 року. Тут навчалося 23 хлопчики та 7 дівчаток. У 1926 році у власності школи було 34 гектари землі, а з 1927 року тут функціонує Погорелівська сільськогосподарська інтегральна школа. За даними архіву села у 1930 році тут працював Мішково-Погорілівський агротехнікум технічних культур.

Наприкінці 30-х років будинок переходить до іншого власника, починає роботу дитячий будинок, який проіснував до початку Великої Вітчизняної війни. Формування дитячого будинку збіглося з жахливим часом голоду на Миколаївщині.Багато дітей від голоду хворіли на дистрофію в той час. У 1961 році на базі дитячого будинку було створено санаторну школу-інтернат для дітей з туберкульозною інтоксикацією.
Першим директором школи стала Белінзон Поліна Іванівна, а її послідовником Гончаров Григорій Єремійович, який керував школою з 1965 року. Фахівці зробити величезний внесок у розвиток школи.

Нова історія школи 

Нова історія навчального закладу починається з серпня 1989 року, коли до школи прийшов працювати Шиян Володимир Петрович. Він і сьогодні є чинним керівником. Завдяки його старанням у 1992 році було збудовано нову будівлю школи-інтернату, збудовано будинок для вчителів.
У будівлю є 20 сучасних навчальних кабінетів, два спортивних зали, у тому числі зал для занять лікувальною фізкультурою, ігрові кімнати, а також затишні спальні. У школі інтернаті зараз працюють 72 вчителі, за здоров’ям учнів стежать 3 лікарі та 7 медичних сестер.

У 2000 році школу реорганізували в загальноосвітню санаторну школу-інтернат І-ІІІ ступенів згідно з розпорядженням Миколаївської обласної державної адміністрації.
Сьогодні тут навчається і оздоровлюється 331 дитина.

    

Compare Listings