We found 0 results. View results
Your search results

Миколаївська середня загальноосвітня школа №61

Миколаївська середня загальноосвітня школа №61 знаходиться в Центральному районі в мікрорайоні Варварівка, який є одним із найстаріших у Миколаєві.

Мікрорайон розташувався на мальовничому березі Бузького лиману, сполучає його розвідний міст (Варваровський), побудований на так званій Варварівської мілини. Разом із будівництвом нового мосту у 1957 році, селище Варварівка починає стрімко розвиватися. На той час у селищі працювала лише одна школа, яка була ще збудована у 1936 році, і до кінця 50-х років вона вже не відповідає сучасним нормам. Влада міста вирішує побудувати нову школу, а ініціаторами виступили І.М. Канаєв та завідувач відділу освіти Д.П. Востриків. За наказом міністра суднобудівної промисловості від 14.01.55 фахівцям дали завдання розробити проект двоповерхової школи на 400 учнів. Миколаївська влада виділила під школу 3 га орної землі за рахунок земель колгоспу “Іскра”.
Школу збудували у східній частині селища недалеко від річки Південний Буг і 1 вересня 1960 року відбулося її урочисте відкриття: директор Юрій Пучков вручив першокласниці Людмилі Волковій ножиці та довірив перерізати стрічку. З цього часу школа розвивається та успішно працює.

Compare Listings