We found 0 results. View results
Your search results

Мікрорайон Сухий Фонтан

Мікрорайон Сухий Фонтан розташований у західній частині міста в історичному центрі Миколаєва. Ця місцевість входить у Заводський та Центральний район. Сухий Фонтан вважається одним із найкрасивіших мікрорайонів у місті Миколаєві, місцеві жителі його називають “маленьким миколаївським Кримом”. Цей район має свій унікальний колорит, а жити тут комфортно та затишно.

Трохи про історію Сухого Фонтану

Ця частина Миколаєва завжди вважалася однією з найкращих для життя. У 1784 році сучасна територія Сухого Фонтану належала санкт-петербурзькому купцю Францу Кабе. Її називали Фаберовою дачею. Пізніше Потьомкін вирішив, що тут варто побудувати пароплавну верф, у результаті з’явилася лише пристань. У міських архівах місцевість вказується як Спаське урочище. А сама назва “Сухий фонтан” офіційно закріпив Грейг в 1833 році в листуванні.
У центрі мікрорайону розташувався каскад фонтанчиків, багато хто вважає, що з цим пов’язана назва району. Але це зовсім так. Район названий на честь знаменитих Спаських джерел. Третє Спаське джерело і дав назву всьому району – “Сухий фонтан”. Він розташовувався там, де зараз побудований Варварівський міст.
У післявоєнний час Сухий Фонтан, як і багато інших районів Миколаєва, був зруйнований. І за його відновлення варто дякувати Олександру Фотійовичу Растворову, він допоміг району відновиться і знову набути гарного вигляду. За всю виконану роботу Розтворову дозволили побудувати тут котедж, в якому він жив до смерті.

Район зараз 

Сухий Фонтан – сучасний і розвинений район. Крім шкіл, садків, різних магазинів та аптек, тут знаходиться Обласна лікарня №4, Музей суднобудування та флоту, Будинок культури, Миколаївський національний університет імені В. А. Сухомлинський, політехнічний коледж. На території масиву знаходиться один із самих старовинних миколаївських парків Спаське урочище “Сухий фонтан” . Зараз парк користується великою популярністю у фотографів та туристів. Є інші зелені локації для відпочинку.

Забудова району гармонійна. Усі будинки мають власні затишні дворики. Раніше дахи багатьох будинків були прикрашені скульптурами, але, на жаль, не всі вони збереглися.
Сухий Фонтан забудовувався після Другої світової війни. Тут збудовані багатоквартирні будинки різної поверховості. Нещодавно було зведено і сучасні житлові комплекси, наприклад, ЖК “Грандбуд”.Є і приватний сектор із затишними будиночками. На вторинному ринку представлено багато варіантів. Якщо ви хочете стати повноцінним жителем сучасного, зеленого району Миколаєва, вам слід купити квартиру на Сухому Фонтані.

Compare Listings