We found 0 results. View results
Your search results

Мікрорайон Леваневський у Миколаєві

Мікрорайон “Леваневців” знаходиться в Заводському районі міста Миколаєва і займає близько 51 га. Це мальовничий куточок біля річки Південний Буг, який має багату історію.

Трохи про створення мікрорайону 

Хутора тут почали будуватися після Кримської війни, коли міська влада вирішила забезпечити моряків-інвалідів гідним житлом. Місце було вибрано мальовниче, біля самої річки, і почали з’являтися тут перші будиночки. На будівництво витратили заощадження нижчого чиновництва, було виділено близько 50 тисяч рублів. До нових хуторів тяглася дорога, зазначена в документах як Інвалідне шосе, в народі її прозвали “Біла дорога”, оскільки вона була вимощена з білого каменя.
З часом ця частина міста стає популярною і для інших людей, будуються нові будинки. В результаті з’являється ціла околиця міста, а зараз мікрорайон Ліски. Біла дорога вже ділиться на кілька доріг і перестає бути білою: від залізниці до вулиці Крилова з’являються 1-й і 2-й Парниковий провулки, а від вулиці Крилова до Бузького лиману – вулиці Біла і Дачна.

У 30-х роках на місці урочища «Воловий двір» була заснована школа морських льотчиків. У цій школі навчався Герой СРСР полярний льотчик Сигізмунд Леваневський, який трагічно загинув, перелита через Північний полюс із Москви до Америки. Нині на честь Леванєвського названо школу.

Життя на Леваневців 

Життя на Леваневцев протікає помірно і спокійно. Це чудове місце, яке ідеально підходить для романтичних літніх прогулянок. Крім приватного сектора, тут побудовані нові сучасні житлові комплекси з квартирами покращеного планування. Поруч знаходиться вся необхідна інфраструктура, що приваблює молодих сімей із дітьми. Тут є навчальні заклади, аптеки, супермаркети, невеликі магазини, салони краси тощо. Мікрорайон комфортний і в плані транспортної розв’язки, з Леванівців легко дістатися будь-якої точки міста Миколаєва.

Якщо ви плануєте купити квартиру або будинок в Миколаєві, зверніть увагу на ринок нерухомості в даному мікрорайоні. Це чудове місце для життя та відпочинку!

Compare Listings