We found 0 results. View results
Your search results

Мінуси та плюси кутової квартири

20.11.2023

Кутові квартири не надто популярні серед покупців. Вважається, що тут частіше сиріють стіни і вони холодніші. Але вибираючи житло не поспішайте відразу відкидати кутові квартири, при правильному підході до ремонту недоліків можна позбутися.
Кутова квартира – це житло, розташоване з торця, що займає кут будинку.
Для початку розглянемо позитивні сторони придбання такої квартири.

  1. Тиша у квартирі. У кутовій квартирі вас не оточуватимуть сусіди з усіх боків, у квартирі буде тихіше, значна перевага для тих, хто любить тишу.
  2. Велика кількість світла. Як правило, у таких квартирах більше вікон. Якщо в обох зовнішніх стінах кімнати є вікна, рівень природного освітлення протягом усього дня в ній буде значно вищим, ніж у кімнаті з вікнами на один бік. Крім того, з таких квартир відкривається непоганий вигляд.
  3. Гарна циркуляція повітря. Загалом можна відзначити хорошу провітрюваність. Відкриваючи вікна, розташовані на різних стінах, ви створите потужніший потік повітря і забезпечите більше свіжого повітря, ніж відкриваючи вікна на одній стіні.
  4. Додаткова батарея. Найчастіше встановлення додаткового радіатора передбачено проектом, але якщо це не передбачено, то власник житла може встановити радіатор самостійно.
  5. Ціна. Так як такі квартири не дуже користуються попитом, продавці на первинному та вторинному ринку можуть зробити пристойну знижку.

Якщо ви любите тишу та багато сонячного світла, то кутова квартира може стати гарним варіантом для вас.
Не можна забути про недоліки таких квартир.Мінуси кутової квартири:

  1. Вологість та тепловтрати – основний мінус таких квартир, особливо це властиво вторинному фонду. Стіна у квартирі можуть промерзати, у квартирі може бути сиро та волого. Цю проблему можна вирішити за допомогою утеплення та достатньої гідроізоляції. Якщо це цегляний будинок, достатньо утеплити стіни, а якщо панельний, то увагу краще ще приділити стикам між панелями.
  2. Протяги з вікон. Проблема вирішується заміною вікон, бажано енергозберігаючими (двокамерний профіль, енергозберігаючий склопакет).
  3. Висока температура влітку. Проблема вирішується за допомогою теплоізоляції зовнішніх стін або кондиціонера.
  4. Розташування вікон на внутрішньому куті будинку. У вікна можуть заглядати особливо цікаві сусіди, але проблему вирішують штори або жалюзі.

Загалом, якщо вирішити проблему з гідроізоляцією та тепловтратами, зробивши гарний ремонт, то в іншому кутова квартира не особливо відрізняється від звичайної.

Compare Listings