We found 0 results. View results
Your search results

На що варто звернути увагу при покупці квартири у старому будинку?

17.11.2023

На ринку нерухомості представлені тисячі квартир, які знаходяться в будинках ранньої забудови. Як правило, ці квартири коштують дешевше, ніж квартири у новобудовах. На що важливо звернути увагу на купівлю квартири в старому житловому фонді? Спробуємо розібратися у цій статті.

Переваги купівлі квартири у старому фонді 

Покупців квартир у старому житловому фонді можна умовно поділити на дві категорії – це ті, у кого обмежений бюджет, і цінителів історії. Як кажуть експерти, сьогодні купівля житла у старому житловому фонді виправдана ціною чи місцем розташування. Часто будинки ранньої забудови розташовані в добрих районах із розвиненою інфраструктурою. Така квартира може стати гарною інвестицією для оренди.

Приваблива ціна також є причиною для інвестицій. Вартість квартир у “хрущовках” на 15-20% нижча, ніж у новобудовах.

На що варто звернути увагу при купівлі квартири у старому житловому фонді?

Головне, що слід з’ясувати перед покупкою квартири в старому фонді, – це стан будинку. Воно безпосередньо залежить від віку будівлі, наявності капремонту і того, як утримується будинок. Саме на цих питаннях і має бути зосереджена ваша увага.

Чим старший будинок, тим більше може бути проблем з таким житлом. Варто бути уважним при покупці квартири в будинках зі старою інженерією, оскільки можуть виникнути проблеми з каналізацією, водопостачанням і т.д.

При купівлі квартири на перших або останніх поверхах необхідно перевірити чи немає слідів протікання даху або підтоплень з підвалу.

Дізнайтеся, чи не входить будинок у програму реновації житла. Звичайно, зараз ця програма до ладу не реалізується, але можливо в майбутньому щось зміниться.

Якщо ви хочете інвестувати в квартиру в старому будинку, то потрібно уважно дивитися нарік побудови будинку, його стан, розташування та інші фактори. Якщо ж ви намагаєтеся заощадити, то така покупка цілком виправдана.
Варто нагадати, що чим старший будинок, тим вища ймовірність того, що у квартири не раз змінювався власник. Тому краще скористатися допомогою досвідченого рієлтора, він може перевірити історію квартири, розповість детальніше про вигоди та ризики інвестування. Звернувшись до нашого АН “Оксаген”, ви точно знайдете надійного ріелтора, який допоможе знайти будинок чи успішно інвестувати.

Покупка квартир в історичних будинках

Квартири в історичних будинках купують поціновувачі унікального житла, історії. Будинок з історією вважається вигідним вкладенням коштів. Це красиві фасади, високі стелі та особлива атмосфера. Такі будівлі найчастіше розташовані у центрі міста, що є додатковою перевагою. Щоб вибрати квартиру в історичному будинку, також важливо звернути увагу на стан будинку та комунікацій.Для будинків, які розташовані в центрі, іноді виникає проблема з паркуванням. Дізнайтеся, чи є поруч платне паркування або підземний паркінг.

При покупці квартири в старому будинку необхідно зважити всі за і проти. Це може бути ідеальна інвестиція чи невдала угода.

Compare Listings