We found 0 results. View results
Your search results

Миколаївський будівельний коледж

Миколаївський будівельний коледж займає одне з головних місць в освіті нашого міста серед середніх спеціальних навчальних закладів.

Історія створення

У травні 1944 після звільнення міста Миколаєва від німецько-фашистських загарбників радянський уряд видає наказ про відкриття в місті будівельного технікуму. 250 осіб було прийнято на навчання для відновлення міста, а також професії будівельника. Навчальний заклад знаходиться у будівлі флотських казарм, яка була збудована ще у 1832-1838 роках. Проект будівлі затвердив англійський архітектор Чарльз Акройд, а метою було створити в місті штурманське училище.
Спочатку Миколаївський будівельний коледж перебував у підпорядкуванні Головного управління навчальних закладів народного комісаріату будівництва СРСР, а вже пізніше протягом тривалого часу був під контролем різних міністерств.

На початку навчання в коледжі проходило в дуже важких умовах: взимку було дуже холодно, тому що не вистачало вугілля для обігріву, не було навіть паперу і студентам доводилося писати на старих газетах, а класною дошкою служив шматок лінолеуму, якого зняли з підлоги та прибили до стіни. Але вже в 1945 році умови покращилися: з’явилися меблі, були облаштовані багато кабінетів для успішного навчання.У 1947 році технікум переїхав до збудованого військовополоненими навчального корпусу на вулиці 1-а Слобідська, 2, де працює і зараз. На першому та другому поверсі будівлі знаходяться навчальні кабінети, а на третьому розташовувався гуртожиток для учнів. З 1977 року гуртожиток перевели до нового дев’ятиповерхового будинку. На третьому поверсі зараз є бібліотека та заочне відділення. Студенти активно брали участь у розвитку коледжу. На початку 1960-х збудовано теслярські та столярні майстерні, у 1973 році з’явився виробничий 4-х поверховий корпус із сучасними майстернями та лабораторіями.

Коледж у наш час

За час всього свого існування коледж випустив велику кількість фахівців: будівельників, механіків, геодезистів, програмістів. У навчальному закладі є хороша матеріальна база.

У 2006 році коледж було виключено зі складу Міністерства будівництва України та будівельної корпорації «Укрбуд» та включено до складу Київського національного університету будівництва та архітектури на правах окремого структурного підрозділу.

Технікум пишається своїм золотим складом викладачів, які забезпечують якісну освіту та допомагають здобути одну з найбільш творчих професій – будівельник.

Compare Listings