We found 0 results. View results
Your search results

Миколаївський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія»

Миколаєвський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія» був заснований 1 жовтня 1993 року. На сесії Миколаївської обласної ради 15 жовтня 1992 року було вирішено створити навчальний заклад для комплексної програми профілактики злочинності у Миколаївській області на 1992-1994 роки. Країна вимагала хороших фахівців у правоохоронних органах, державних установах, підприємствах для підвищення правової культури населення.

Етапи розвитку навчального закладу 

Миколаєвський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія» є підрозділом Університету. В інституті працюють три кафедри: кафедра гуманітарних дисциплін, кафедра кримінального права та інших кримінально-правових дисциплін, кафедра загальнотеоретичної, конституційної та цивілістичної юриспруденції. Також є бібліотека та центр культури “Феміда”.
Миколаєвський інститут права як підрозділ Національного університету «Одеська юридична академія» є правонаступником Миколаївського вечірнього правового коледжу, який був створений у 1998 році. Завдяки освіті цього навчального центру в інституті з’явилася денна та заочна форма навчання.

У 2010 році указом Президента України від 2 вересня 2010 року Миколаївський комплекс ОНЮА був перейменований на Миколаївський комплекс Національного університету «Одеська юридична академія». У 2014 році було сформовано Миколаївський інститут права НУ «ОЮА».
За своє існування освітня установа досягла багато чого: створена вся необхідна база для успішного навчального процесу, здійснюється активна наукова діяльність. В інституті здобували освіту багато відомих юристів Миколаївщини.
Тут працює юридична клініка, де можна отримати безкоштовну допомогу соціально незахищеним групам населення. Цілями даного центру є надання можливості студентам отримувати досвід консультування та застосовувати теоретичні знання на практиці.

Територія навчального закладу впорядкована. Є навіть живі куточки, де мешкають білки, співчі птахи, павичі та фазани. На території інституту знаходиться каплиця Святої Тетяни, яка вважається покровителькою студентства. Студенти кажуть, що каплиця – особливе духовне місце у навчальному закладі.

Compare Listings