We found 0 results. View results
Your search results

Миколаївський національний аграрний університет

Миколаївський національний аграрний університет зараз є головним навчально-науковим вищим навчальним закладом на півдні України.

Історія створення

Виробництво сільськогосподарської продукції та її експорт завжди займали важливу роль у соціально-економічному розвитку Миколаївщини. На півдні України аграрна освіта була особливо актуальною, це й сприяло створенню деяких закладів аграрної освіти.

Місто Миколаїв довгий час не могло похвалитися наявністю установ вищої аграрної освіти, і тільки в 1984 році в місті організувалифілія Одеського сільськогосподарського інституту. Країні та місту потрібні були агрономи, зооінженери, економісти. Вже в перші роки створення філії сформувався колектив педагогів та науковців, які могли випускати справжніх фахівців для агропромислового комплексу Миколаївської області та півдня України. У 1991 році в закладі вже навчалися 2232 особи, а навчальний процес забезпечували 126 викладачів. Через велику кількість студентів, філію вирішують перетворитися на самостійний вищий навчальний заклад. В 1997 інститут отримує найвищий рівень акредитації, а вже 1999 – статус академії.На базі академії було створено Миколаївський державний аграрний університет, який у 2012 році стає національним (указ Президента України від 21 вересня2012 року № 555/2012).

З 2001 року ректором Миколаївського національного аграрного університету є В’ячеслав Шебанін, якого було обрано дійсним членом (академіком) Національної академії аграрних наук України.

За порівняно невеликий період свого існування Миколаївський національний аграрний університет став одним із головних аграрних вищих навчальних закладів у нашій країні.

Compare Listings