We found 0 results. View results
Your search results

Миколаївський базовий медичний коледж

Миколаївський базовий медичний коледж – один із найстаріших вищих медичних навчальних закладів у місті Миколаєві. Упродовж 145 років він здійснює підготовку молодших медичних фахівців.

Історія створення 

Адміралтейство з Санкт-Петербурга 9 березня 1875 наказало створити в Миколаєві фельдшерську школу. 14 жовтня 1906 року Миколаївська міська дума відкрила повитувально-фельдшерську школу, саме тут навчали на повитух і фельдшерів 1 розряду.

У 1928 році Народний комісаріат охорони здоров’я України трансформував школу в медичний технікум, а в 1946 році технікум випускав фахівців за трьома спеціальностями: фельдшер, акушерка, медична сестра. Через 10 років технікум реорганізують до училища. З’являються нові спеціальності. Починається підготовка зубних лікарів та санітарних фельдшерів. 1996 року училище стає вищим навчальним закладом. 2001 року тут відкривають відділення фармації.
За 145 років медичний заклад випустив велику кількість медиків. Нині – сучасний вищий навчальний заклад із кращим обладнанням, муляжами, фантомами, інструментарієм, комп’ютерними кабінетами тощо. Медичний коледж отримав диплом за значний внесок у розвиток репутації сучасної освіти та науки України та визнаний найкращим медичним закладом у нашій країні.

Compare Listings