We found 0 results. View results
Your search results

Миколаївський політехнічний коледж

Місто Миколаїв виникло завдяки кораблебудуванню. Поява освітніх установ для підготовки фахівців у цій галузі була просто неминуча.
Миколаївський політехнічний коледж – вищий навчальний заклад І-ІІ рівнів акредитації.

Історія технікуму 

Історія коледжу пов’язана з Миколаївським суднобудівним технікумом, який був відкритий в 1930 році. У цей час тут готували спеціалістів інженерів-конструкторів. У квітні 1930 року коледж ухвалив 300 студентів на навчання. А вже наприкінці 1955 року було облаштовано новий навчальний корпус, який коштував місту 12 млн. рублів. Знаходиться будівля на вулиці Микільській, 11 (раніше вулиця Рози Люксембург). Пізніше для студентів було збудовано гуртожиток, їдальню, сучасні кабінети, лабораторії та майстерні. Коледж має розвинену навчальну, дослідницьку, матеріально-технічну та побутову бази. Миколаївський політехнічний коледж може похвалитися наявністю Почесної грамоти Верховної Ради Української РСР та золотої медалі ВДНГ , яку він отримав у 1979 році за досягнення у підготовці фахівців для суднобудівної галузі.

26 серпня 1992 року суднобудівний технікум було перейменовано на Миколаївський політехнічний технікум наказом Міністерства освіти України.

За все своє існування навчальний заклад випустив велику кількість фахівців для різних галузей народного господарства нашої країни. У 2007 році Міністерство освіти і науки України знову перейменувало коледж у Державний вищий навчальний заклад “Миколаївський політехнічний коледж”. У технікумі готують молодших спеціалістів з 9 з 12 спеціальностей з різних форм навчання. Основним напрямком роботи є навчання технічним спеціальностям. Найбільш затребуваним є електротехнічний блок, а також програмування.

У 2014 році на території коледжу було висаджено алею на згадку про Максима Алдошина – випускника закладу, який загинув у боях російсько-української війни у ​​2014 році.

Compare Listings